Vragen over de vaccinaties tegen corona

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Honderdduizenden Nederlanders hebben al een prik tegen corona gehad. Steeds meer Zoetermeerders krijgen een oproep van de GGD om zich te vaccineren. Dit gaat via de huisarts of bij de priklocatie in Den Haag.

Veel mensen zitten nog met vragen. U vindt de meest gestelde vragen op www.coronavaccinatie.nl of u kunt bellen naar 0800-1351.

Een van die vragen is of we na een vaccinatie nog de coronamaatregelen moeten volgen. Het antwoord is ja. Iedereen die gevaccineerd is moet zich nog steeds aan de coronamaatregelen houden. De prik voorkomt dat u (ernstig) ziek wordt door corona, maar we weten nog niet of iemand die gevaccineerd is toch het virus kan verspreiden. Daarnaast is iemand één tot twee weken na vaccinatie 60 tot 90% beschermd tegen corona. Dus niet iedereen is helemaal beschermd.

Kan ik na de prik nog corona krijgen?

Dat kan. Het duurt even voordat uw lichaam antistoffen aanmaakt tegen het coronavirus. U krijgt in totaal twee prikken. Als u besmet bent met het coronavirus vlak voor of na de vaccinatie, kunt u nog ziek worden. Ook na de twee vaccinaties is er een kleine kans dat u nog corona kan krijgen, al wordt u dan meestal minder ernstig ziek. Het is belangrijk om allebei de prikken te halen en te testen wanneer u klachten krijgt die passen bij corona.

Meer informatie op deze website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen