Coronaproof een feestje geven, kan dat?

Foto:

In de laatste weken van de zomervakantie geven we graag een feestje. Een verjaardag, nog een laatste barbecue, of gewoon een gezellig samenzijn om de start van het nieuwe schooljaar te vieren.

Helaas stijgt het aantal coronabesmettingen weer. Deze besmettingen gebeuren vooral thuis. Daarom gelden er nu strengere regels voor het thuis ontvangen van bezoek.

U mag maximaal 6 personen ontvangen in uw huis of tuin. Het is belangrijk dat iedereen 1,5 meter afstand kan houden. Kinderen tot en met 12 jaar of mensen die bij u in huis wonen, tellen niet mee in de maximaal 6 personen. Een kinderfeestje voor kinderen tot en met 12 jaar kan dus gewoon gevierd worden! Vraag uw bezoek altijd van tevoren of ze geen koorts hebben of verkouden zijn.

Tips voor een veilig feestje

Heeft u maximaal 6 gasten? Dan kan het feest, als er 1,5 meter afstand kan worden gehouden, gewoon thuis of in de tuin plaatsvinden. Bent u van plan om een groter feest te vieren? Dan is het verstandiger om uw feest te verplaatsen naar een restaurant, of een zaaltje. Hier kunnen ze er namelijk voor zorgen dat iedereen een vaste zitplaats heeft met 1,5 meter afstand. Daarbij doen ze een gezondheidscheck en vragen iedereen om gegevens voor eventueel bron- of contactonderzoek.

Een andere mogelijkheid is, om uw feestje op te splitsen. Laat bijvoorbeeld maximaal zes bezoekers in de middag langskomen en zes anderen in de avond. Het voordeel hiervan is dat u al uw gasten extra aandacht kan geven. Het is misschien niet wat u voor ogen had, maar op deze manier kan uw feest, ondanks corona, toch op een veilige manier gevierd worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen