Maatregelen voor winkelen in de binnenstad

Foto: Gemeente Zoetermeer

Dinsdag 19 mei worden er lijnen aangebracht op de winkelstraten in het Stadshart (als het weer het toelaat). Dit gebeurt ’s avonds en ’s nachts. De overlast voor omwonenden zal minimaal zijn.

In de winkelstraten worden met lijnen twee looprichtingen aangegeven en voor de winkels komen wachtrijvakken. Sommige winkelstraten krijgen op een later tijdstip de belijning, omdat ze de komende weken nog opengebroken worden vanwege bekabelingswerkzaamheden. De gemeente heeft samen met winkeliers maatregelen genomen om het winkelen in de binnenstad in goede banen te kunnen leiden in de coronatijd.

Dorpsstraat

De gemeente heeft een rondgang door de Dorpsstraat gemaakt samen met winkeliers om te kijken welke maatregelen nodig zijn, om ook hier veilig te kunnen winkelen. Zodra de gemeente een besluit heeft genomen, worden de maatregelen doorgevoerd.

Woonhart

In het Woonhart neemt de gemeente vooralsnog geen maatregelen. Wel wordt gemonitord hoe het gaat.

Parkeergarages

Om de drukte te reguleren is de capaciteit van de parkeergarages in het Stadshart beperkt.

Vermijd druktes

Moet u winkelen of boodschappen doen? Vermijd drukke plekken en houd 1,5 meter afstand. Kom op rustige momenten en winkel alleen. Het naleven van de basisregels is nu belangrijker dan ooit om het coronavirus onder controle te houden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden