Politie pakt overlast jongeren aan

Foto: politie.nl

Afgelopen zondag heeft de politie voor de tweede avond op rij een overlastmelding ontvangen over een samenkomst van jongeren die waterpijp zouden roken in een kelderbox aan het Savelsbos.

Omdat men zich eerder had onttrokken aan een controle werd met meerdere surveillance- eenheden de gemeenschappelijke ruimte rondom afgezet. Ook dit keer deed men een poging om uit handen van de politie te blijven. De vluchtpoging was echter tevergeefs en alle overlastplegers konden bij één van de uitgangen worden staande gehouden.

De jogneren werd proces verbaal aangezegd en daarnaast kregen zij het bevel om zich direct te verwijderen. Eén van hen gedroeg zich zeer recalcitrant en provocerend naar de politie. Toen hij na het gegeven bevel weer terugkeerde op de plek waar hij zich moest verwijderen, werd hij aangehouden. De verdachte kreeg een strafbeschikking voor het niet opvolgen van een bevel in het kader van Algemene Plaatselijke Verordening. De boete bedraagt 390 euro.

De politie treedt op bij overtreding van de Cornonamaatregelen. Dit handhaven gebeurt zeker wanneer dit gepaard gaat met het veroorzaken van overlast.

Voor antwoord op de meeste gestelde vragen over de Coronamaatregelen, kijk op de website van de politie.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden