Basisscholen en kinderopvang deels weer open vanaf 11 mei

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Vandaag heeft premier Rutte in een persconferentie aangekondigd dat veel maatregelen rondom het coronavirus gehandhaafd blijven. Alleen kinderen (basisscholen en kinderopvang) krijgen te maken met een versoepeling van de regels.

Het kabinet wil dat de druk op de zorg afneemt, zodat reguliere zorg ook weer op gang kan komen. De premier sprak over een zeer voorzichtige stap om terug te keren naar een normale situatie. Het kabinet wil geen spijt achteraf hebben en stelt volksgezondheid boven economie en andere zaken.

De basisscholen zullen vanaf 11 mei weer deels open gaan. Maatwerk per school is mogelijk, want het is nog niet de bedoeling dat de scholen geheel weer open gaan. De gedeeltelijke opening zal waarschijnlijk inhouden dat bijvoorbeeld niet alle groepen tegelijkertijd op school aanwezig zullen zijn. Ook de kinderopvang en het sporten voor kinderen in de basisschoolleeftijd wordt weer mogelijk.

Sporten voor kinderen op middelbare scholen wordt deels ook weer mogelijk, maar alleen bij sporten waar de anderhalve meter gewaarborgd is. Dit is dus zeer beperkend in de mogelijkheden, want bij de meeste sporten zijn sporters op momenten dicht bij elkaar.

De overige maatregels blijven van kracht en zijn verlengd tot en met 19 mei. Bijvoorbeeld de kappers en horeca zullen tot die tijd dicht moeten blijven (net als alle andere contact beroepen). Thuiswerken en zoveel mogelijk thuis blijven is nog steeds de standaard.

De maatregel voor vergunningsplichtige evenementen is verlengd tot 1 september, dus geen festivals deze zomer.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden