Games en virtual reality in het Dutch Innovation Park

Dutch Innovation Factory
Dutch Innovation Factory
Foto: Gemeente Zoetermeer

Op zaterdag 16 september van 11.00 tot 17.00 is de Dutch Innovation Factory (Bleiswijkseweg 37) een van de speelse locaties van het Stadsfestival Zoetermeer! Dit is de plek waar innovatie en onderwijs elkaar vinden en waar kennis en vernieuwing de weg naar de praktijk vinden. Dat kun je op een actieve manier gaan ontdekken.

Er zijn verschillende, gratis activiteiten voor kinderen en jongeren in de Dutch Innovation Factory. Speel verschillende games op de arcadekasten van het Nationaal Videogame Museum: van Pac-Man en Candy Cab tot Pop’n Music. Kom spelen op een van de gamekasten en bekijk de museumhuiskamers: retro en de toekomst.

We gaan bouwen met LEGO. Doe mee met de uitdagende workshops van Bricks Aholic. Speciaal voor jongeren van zes tot en met vijftien jaar zijn er workshops (starttijden: 11.15 uur, 12.30 uur en 14.30 uur). Wees zeker van een plekje: meld je hier aan.
Stap daarnaast nog op de fietssimulator, speel de game Benjamin & Carol: The Mystery of the Scarab gemaakt door studenten van De Haagse Hogeschool en check de VR-experience. Meer weten over de activiteiten in de Dutch Innovation Factory? Programma Dutch Innovation Factory (DIF) | Zoetermeer is de plek

Stadsfestival Zoetermeer 2040

Zoetermeer heeft een nieuw festival! Jouw stad Zoetermeer is een plek om te wonen, recreëren en misschien ook werken of ondernemen. Ben je benieuwd naar het heden en de toekomst van jouw stad? Kom dan op zaterdag 16 september naar het eerste Stadsfestival Zoetermeer 2040! Op diverse, soms verrassende locaties in de stad kun je meedoen aan heel veel activiteiten. Voor jong en ouder. Zo beleef je wat er in Zoetermeer leeft en wat jouw stad bijzonder maakt!
Verspreid over de stad vinden meer dan 75 activiteiten plaats. De kernlocaties zijn het Stadhuis-Forum, de Dutch Innovation Factory, Club Entree en CKC & Partners. Daarnaast zijn er in iedere wijk verschillende activiteiten. Wees er snel bij. Voor sommige activiteiten dien je je aan te melden. Meer informatie over het Stadsfestival en het programma is te vinden op www.zoetermeerisdeplek.nl/stadsfestival.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen