Hoe kies je de beste boekhouder voor jouw bedrijf?

Foto: WRKD

Als ondernemer is het belangrijk om je financiële administratie goed bij te houden. Niet alleen omdat je zo een beter inzicht hebt in de financiële gezondheid van je bedrijf, maar ook omdat dit verplicht is van de belastingdienst. Een professionele boekhouder helpt je bij het beheren van de financiële processen en bespaart je een hoop tijd.

Maar hoe vind je de beste boekhouder voor jouw bedrijf? We hebben een aantal zaken op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het kiezen van een geschikte boekhouder.

1. Kies een boekhouder met de juiste expertise

Het is belangrijk om een boekhouder te vinden die ervaring heeft in jouw branche en die de juiste expertise heeft om je te helpen bij jouw specifieke financiële vraagstuk. De boekhouding kan verschillen per type branche, zo kan de boekhouding voor de zorg vrij complex zijn vanwege aanvullende regels en wetgevingen die continu veranderen.

Vraag een boekhouder altijd om zijn of haar ervaring met het verwerken van belastingaangiften, het beheren van facturen en het adviseren over financiële beslissingen in je specifieke branche of situatie.

2. Let op de beschikbaarheid en betrouwbaarheid

Een goede boekhouder is betrouwbaar en is beschikbaar om je te helpen met je financiën als je zijn of haar hulp echt nodig hebt. Kies een boekhouder die snel reageert op je vragen, duidelijk met je communiceert en die je een goede klantenservice biedt. Als een boekhouder pas na een paar maanden op een vraag terug kan komen dan is het waarschijnlijk al te laat.

3. Is er een persoonlijke klik met de boekhouder?

Meestal gaat een ondernemer een samenwerking met een boekhouder aan voor een langere tijd. Het is dan ook belangrijk dat het persoonlijk klikt met je boekhouder. Een goede relatie met je boekhouder helpt je niet alleen om effectief te communiceren, maar ook om efficiënter problemen op te kunnen lossen. Dit zal de kans op fouten en misverstanden aanzienlijk verminderen.

4. Kies een boekhouder die je helpt om verder te groeien

Een goede boekhouder kan je helpen om je verder bedrijf te laten groeien door je te laten adviseren over de beste manier om je financiën te beheren. Ook helpt een boekhouder je bij het maken van belangrijke financiële beslissingen.

5. Bezit de boekhouder de juiste competenties?

Andere zaken die je in een kennismakingsgesprek met de boekhouder kunt peilen zijn de competenties van de boekhouder. Een aantal belangrijke competenties voor een boekhouder zijn:

● Stressbestendig
● Sterke communicatieve vaardigheden
● Creativiteit
● Kennis van IT
● Empathisch vermogen
● Probleemoplossend denken
● Organisatiegericht

Vind een geschikte boekhouder voor jouw branche

Er zijn verschillende manieren waarop je de zoektocht naar een passende boekhouder kunt starten. Zo kun je bijvoorbeeld familie, vrienden, collega’s of kennissen vragen of zij toevallig een professionele boekhouder kennen. Daarnaast kun je de online websites van administratiekantoren en bijbehorende reviews met elkaar vergelijken. Zo krijg je al een beter beeld van het profiel van de boekhouder en welke diensten hij of zij aanbiedt. Een andere handige manier om de beste boekhouder voor je bedrijf te vinden is door gebruik te maken van een online vergelijkingsservice, zoals die van Boekhouders.nl.

Verschillende branches en expertises

Het vinden van een passende boekhouder hoeft geen uitdaging te zijn dankzij het platform Boekhouders.nl. Bij Boekhouders.nl kun je vrijblijvend boekhouders (of accountants) met elkaar vergelijken die zich bij jou in de buurt bevinden of die affiniteit hebben met jouw type branche.

Het platform biedt een groot netwerk van boekhouders in de regio Zuid-Holland aan waardoor er altijd wel een geschikte boekhouder voor je financiële vraagstuk beschikbaar is. Of je nu een kleine ondernemer bent of een groot bedrijf runt, de boekhouders nemen je bij de hand bij het beheren van je financiële processen en adviseren je over belangrijke financiële beslissingen. Begin vandaag nog met vergelijken en vind de perfecte boekhouder voor jouw specifieke situatie.

Kortom, onderschat het belang van een goede boekhouder voor je bedrijf niet. Kies een boekhouder met de juiste expertise, ervaring, die betrouwbaar is en waarmee je een goede persoonlijke klik hebt.

Met de keuze voor een boekhouder in Zuid-Holland via Boekhouders.nl krijg je als ondernemer meer rust, bespaar je geld en kun je je beter focussen op de kern van je onderneming.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen