EBS bestaat 10 jaar

Foto: EBS

Op 11 december 2021 bestaat EBS Public Transportation 10 jaar! De streekvervoerder startte op 11 december 2011 in de concessie Waterland. Met als thema ‘feest vieren, dat doe je samen!’ werd het Lustrumjaar vandaag op het busstation in Delft afgetrapt met een feestelijke reizigersactie.

Op 11 december 2011 startte EBS met het busvervoer in de concessie Waterland: de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Landsmeer, Purmerend, Waterland, Wormerland en Zeevang. EBS bood comfortabele, schonere bussen en meer dienstverlening. Ook kwamen er meerdere loketten. De nieuwe bussen kregen een goed systeem voor klimaatbeheersing, meer beenruimte, comfortabele stoelen en – als één van de eerste vervoerders in Nederland – gratis wifi. De bussen hadden daarnaast schone motoren (EEV en Euro 5) en EBS zette zich in voor CO2 reductie met elektrische bussen.

Inmiddels heeft EBS er nog 2 vervoersgebieden bij gekregen. Sinds 9 december 2018 verzorgt de streekvervoerder het busvervoer in Voorne-Putten en Rozenburg en sinds 25 augustus 2019 ook in Haaglanden.

Bedankje voor reizigers

Op vrijdagochtend 10 december deelde het EBS promoteam op het busstation bij station Delft een traktatie uit, als speciaal bedankje voor de reizigers. Verder rijden de komende maanden een paar feestelijke bestickerde ‘Jubileumbussen’ in de regio. In de regio’s Waterland en Voorne-Putten & Rozenburg, waar EBS ook het streekvervoer verzorgt, zijn de promoteams ook aanwezig.

In de loop van 2022 volgen meer publieksvriendelijke acties door EBS. Meer informatie daarover is te vinden op de website: ebs-ov.nl/10jaar.

Feest vieren doe je samen

Juist in deze tijd vindt EBS het extra het belangrijk om te laten zien dat zij er is voor iedereen die het OV nodig heeft. EBS wil graag iedereen vervoeren, op een prettige en verantwoorde manier. En dat kán, zeker als reizigers zelf een rustig moment kiezen voor de reis.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen