Binnen zes weken een baan in groenvoorziening

Foto: Gemeente Zoetermeer

Werkervaring opdoen tijdens een stage, je certificaat behalen en direct daarna een baan als medewerker groenvoorziening. Voor tien kandidaten is dit de uitkomst van meedoen aan het leer-werk traject Herenbos. Woensdag 23 juni ontvingen zij uit handen van wethouder Margreet van Driel (Werk en Inkomen) hun certificaat.

‘Het initiatief voor dit traject is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Hoek Hoveniers, Herenbos en de gemeente Zoetermeer’, zegt wethouder Margreet van Driel, ‘De afgelopen jaren hebben we met elkaar mooie resultaten geboekt. Ruim 80% van de kandidaten heeft dankzij dit traject een baan gevonden.’

Toekomst in groenvoorziening

Ieder voorjaar vindt het Social Return On Investment (SROI) traject Herenbos plaats. Tijdens dit zes-weekse traject volgen de deelnemers een praktische opleiding om daarna -betaald- aan de slag te gaan als medewerker groenvoorziening. De zes-weekse opleiding bestaat uit een stage bij een aannemer en wordt afgewisseld met praktijkgerichte lessen waarin de deelnemers een VCA en de certificaten Veilig werken langs de weg en Bosmaaien kunnen behalen.

Opleiding en begeleiding

Aan het SROI traject in 2021 doen verschillende groenaannemers uit de regio mee: Hoek Hoveniers, M. van der Spek Hoveniers, GKB, Megron, Engelsman Hoveniers, De Wit groenvoorziening en van der Heijden Hoveniers. Zij bieden allen één of meerdere stageplaatsen aan. Herenbos verzorgt de opleiding en begeleiding en biedt na het goed afronden van de opleiding een betaalde baan aan. Dit jaar hebben 10 kandidaten dit traject goed doorlopen. Zij hebben een arbeidscontract van een half jaar ontvangen met uitzicht op verlenging.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen