Van der Valk hotel kiest voor Zoetermeer

Foto: Redactie Zoetermeer

Op dinsdag 28 mei 2019 besloot het college aan de raad voor te stellen om het laatste beschikbare kavel langs de A12 aan de Zilverstraat te verkopen aan Van der Valk.

De bouw van het hotel is een goede ontwikkeling voor de gemeente Zoetermeer. Voordat de ontwikkeling van het van der Valk hotel daadwerkelijk start, zal de bestemming bedrijventerrein worden aangepast.

Overeenkomst van der Valk

De afgelopen maanden hebben Burgemeester Aptroot en Wethouder van Driel gesprekken gevoerd met Van der Valk over hun vestiging in Zoetermeer. Deze gesprekken verliepen constructief en positief en leidde tot de overeenkomst die nu voorligt ter goedkeuring aan de gemeenteraad. Burgemeester Aptroot. “Ik ben blij met het besluit van Van der Valk om zich hier te willen vestigen. Dit is een mooie ontwikkeling voor onze stad. Met dit hotel verschijnt een markant gebouw langs de snelweg”.

Goed voor Zoetermeer

Het beoogde hotel heeft zo’n 180 hotelkamers. Daarnaast komen er vergader- en congreszalen, een restaurant, een wellness met zwembad en fitnessfaciliteiten en een casino en een eigen parkeerterrein. Wethouder van Driel, grondzaken, werk en inkomen en citymarketing ziet de grote kansen voor de stad. “Ik ben blij met de komst van Van der Valk. Dit is goed voor onze stad, het is goed voor het toerisme en ook voor de werkgelegenheid. Voor langere termijn ontvangt de gemeente inkomsten door hogere OZB opbrengsten. Geld dat weer ten goede komt aan Zoetermeer”.

Bestemmingsplan

Met de verkoop is het laatste kavel op bedrijventerrein Lansinghage ingevuld. De beoogde locatie aan de Zilverstraat is eigendom van de gemeente en heeft op dit moment de bestemming bedrijventerrein. Om de komst van Van der Valk mogelijk te maken stelt het college aan de gemeenteraad voor om de grond te verkopen. Hiervoor is eerst instemming nodig van de gemeenteraad. Daarna kan gestart worden met een aanpassing van het bestemmingsplan.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0