SMITZH: Nieuw loket voor Smart Industry

Foto: Provincie Zuid-Holland

Zuid-Hollandse ondernemers met vragen over automatisering en digitalisering kunnen vanaf nu terecht bij SMITZH (Smart Manufacturing: Industriële Toepassing in Zuid-Holland). De provincie is een van de initiatiefnemers.

De provincie slaat voor de oprichting van SMITZH de handen ineen met de MRDH, InnovationQuarter, TNO, de gemeente Den Haag en 8 fieldlabs.

Antwoord voor ondernemers

Het levert een ambitieus maar tegelijk laagdrempelig programma op; een hypermoderne variant van de smidse van vroeger. Hier kunnen ondernemers terecht met al hun vragen over automatisering, digitalisering van productie en ketenintegratie. Zij krijgen snel en gericht antwoord onder meer door de samenwerking met de fieldlabs waarin alle technologieën vertegenwoordigd zijn: 3D-printing en IoT (RAMLab), lasrobots (Duurzaamheidsfabriek Dordrecht), robotisering en artificial intelligence (RoboHouse, CADC in oprichting), Big Data (Big Data Innovatie Hub), sensoriek (Dutch Optics Centre), digitale productie (Digital Factory for Composites) en AR/VR (Dutch Growth Factory).

Sterke regio en concurreren op wereldniveau

Het programma zal ook aandacht besteden aan bewustwording over Smart Industry, strategievorming, internationalisering en ontwikkeling van business cases. Verder zullen er projecten starten op het gebied van inclusieve technologie; technologie die moeilijke taken makkelijker uitvoerbaar maakt. Belangrijk, want in sommige innovatieve sectoren is er een tekort aan gekwalificeerd personeel. Door deelname aan SMITZH wil de provincie innovatief mkb ondersteunen. Zodat zij op hun beurt kunnen bijdrage aan een sterke regio die kan concurreren op wereldniveau.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen