Blog: 4 teruggekeerde jihadstrijders zijn in Zoetermeer

Dennis Geurten (DDN)
Dennis Geurten (DDN)
Foto: Direkte Democratie Nederland

In de nieuwsuitzending van Zoetermeer FM van 20feb2018 wordt gemeld, dat er 4 jihad strijders zijn teruggekeerd uit het IS gebied. Deze 4 personen wonen en leven nu gewoon in Zoetermeer.

Burgemeester Aptroot meldde aan he AD, dat deze personen voortdurend in de gaten worden gehouden. Kosten rond 600 duizend Euro, waarvan de gemeente Zoetermeer 300.000 euro bijdraagt. Er zijn zomaar 30 mensen nodig om 1 persoon in de gaten te houden. De burgemeester vind het niet nodig, om deze personen vast te zetten, anders dat zijn partijgenoot en minister-president Rutte. Rutte verkondigde meermalen, dat hij deze personen wil vastzetten, omdat hij vindt, dat zij een wezenlijk bedreiging vormen voor de Nederlandse samenleving. De burgemeester van Zoetermeer vindt dus duidelijk, dat er met de veiligheid van zijn inwoners een beduidend ernstig risico kan worden genomen.

Grote bezorgdheid

Wij van Direkte Democratie Nederland zijn hier uitermate bezorgd over. Het gaat hier om de veiligheid van onze burgers. Ook vraagt Directe Democratie Nederland zich af waarom deze personen niet direct zijn vastgezet bij terugkeer. We weten wie het zijn en waar ze zijn. Waarom volgt burgemeester Aptroot het gedachtegoed van minister-president Rutte niet op? Wij van Directe Democratie Nederland vinden, dat deze personen alsnog in bewaarde zekerheid moeten worden gesteld. Het feit dat deze personen voortdurend in de gaten worden gehouden is al zo wie zo reden om ze vast te zetten voor strafrechtelijk- en nationaliteit onderzoek.

Onze burgemeester heeft in een publicatie aangegeven, dat hij medelijden heeft met de ouders van deze personen. Let wel, veel van hun ouders zijn (heimelijk)trots op hun zoon als (voormalig) jihad strijder.

Wij van Directe Democratie Nederland vragen ons af of deze burgemeester Aptroot weet wat radicalisering betekent. Deze personen zijn tikkende bommen. Wij van Directe Democratie Nederland hopen dat er nooit aanslagen gepleegd zullen worden in Nederland. Want, als er iets gebeurt is het leed niet te overzien en zal deze burgemeester dan ook zijn verantwoording nog kunnen dragen? Wij van Directe Democratie Nederland betwijfelen dat.

Dennis Geurten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen