Duikvlucht wordt jonge slechtvalk noodlottig

Foto: Vogel- en Natuurvereniging Zoetermeer

Een van de slechtvalk jongen is overleden bij een onfortuinlijke landing. De jonge slechtvalk was de 19de al waargenomen op een van de balkons aan de overzijde van woontoren De Kroon, alwaar al meerdere jaren deze beschermde vogelsoort huisvesting heeft.

Drie jonge slechtvalken werden dit jaar uitgebroed op het dak van deze 16 verdiepingen tellende woontoren. Vandaag maakte het jong al flinke vliegvorderingen nadat hij van een nachtje “balkonrust” weer terug werd geplaatst bij de nestkast. Helaas liep deze laatste vliegpoging niet goed af. Vermoedelijk door een rukwind en/of door uitputting is het jong naar beneden gestort en met flinke snelheid op de ventilatieunit van het Zoetermeerse Stadhuis gekomen. Volgens de berichtgeving van een aan de VNVZ verbonden bioloog was het beestje waarschijnlijk op slag dood.

Vrijwilliger en bestuurslid van de Vogel- en Natuurvereniging Zoetermeer, Wouter, heeft het onfortuinlijke beestje met hulp van de brandweer van het gebouw afgehaald en de bewoners en omwonenden in kennis gesteld van het trieste bericht.

Er zijn nog twee jongen van het nest die hopelijk betere ervaringen met het vliegen gaan hebben. U kunt de berichtgeving volgen op de facebook pagina van de Vogel- en natuurvereniging Zoetermeer en ook het Youtube kanaal bevat regelmatig updates.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen