Jong slechtvalk gezakt voor eerste vliegexamen

Vlieglessen nemen is niet voor iedereen weggelegd. Ook vogels hebben soms moeite met het volbrengen van de eerste vlieglessen. Dit slechtvalk jong is het einde van deze morgen rond 11 uur zonder klaring van de verkeerstoren en zonder vliegbrevet opgestegen vanaf het balkon op de 15de vanaf de Kroon.

Helaas was deze niet aangemelde vlucht van korte duur. Slechtvalk UAR is direct na take-off om onverklaarbare reden van de radar verdwenen. Direct werd er een zoekactie opgestart door bezorgde bewoners. De UAR werd gezond en in levende lijve aangetroffen op een balkon aan de overkant, alwaar hij met succes een voorzorgslanding heeft gemaakt. De autoriteiten werden direct in kennis gesteld.

Na controle van de identiteit van de Slechtvalk en na van de schrik bekomen te zijn heeft de UAR ondanks dringende verzoeken van de autoriteiten niet weer te gaan vliegen laat in de middag toch weer een poging gewaagd. Ondanks de nodige voorzorgsmaatregelen is de UAR na ongeplande take-off wederom zonder klaring van de verkeerstoren opgestegen vanaf het balkon en direct neergestort op een nabij gelegen trottoir.

De autoriteiten van de Vogel- en Natuurvereniging Zoetermeer werden gewaarschuwd en spoedden zich naar de plaats van het ongeval. Aldaar werd de geschrokken brokkenpiloot geboeid afgevoerd naar de hangar.  ndanks veelvuldige waarschuwingen en een tijdelijk vliegverbod werd de UAR niet veel later waargenomen op de rand van woontoren de Kroon. De autoriteiten hebben desgevraagd gemeld dat deze brokkenpiloot voor onbepaalde tijd een vliegverbod heeft gekregen en dat dit strikt zal worden gecontroleerd. De ouders van de UAR waren niet voor commentaar bereikbaar. Broertje en zusje zijn aangeraden te wachten met take-off
alvorens een vliegbrevet en take-off klaring zijn verkregen.

Er loopt een ontwerpwedstrijd van de Vogel- en Natuurvereniging Zoetermeer voor het mooiste vliegbrevet. Het ontwerp stuur je voor 1 juni aanstaande naar [email protected]. De winnaar ontvangt van de Vogel- en Natuurvereniging Zoetermeer een exclusief boek over deze vogels.

Reacties

Cookieinstellingen