Zoetermeer Vooruit: “Zoetermeer, de stad van je dromen”

Foto: Redactie Zoetermeer

De gemeenteraad van Zoetermeer buigt zich deze weken na de zomervakantie over een visie van hoe Zoetermeer er in 2040 uit zou moeten zien. Alle gemeenteraadspartijen geven aan in welke richting zij Zoetermeer willen zien groeien, met de bedoeling om tot een gezamenlijk visie te komen.

Zoetermeer Vooruit heeft hier ook een duidelijk beeld bij. Raadslid Yvonne Bink-Winterkamp vertelt hoe zij de stad in 2040 voor zich ziet: Iedereen wil in Zoetermeer wonen, een stad waar je je veilig en gewaardeerd voelt. De mens staat er centraal en niet de regeltjes. Met gezond verstand en creativiteit worden oplossingen gezocht voor de uitdagingen waar we in een grote stad als Zoetermeer tegenaan lopen. Daarbij worden de mening en belangen van de inwoners vooropgesteld. Er zijn kansen voor iedereen. En als je in de problemen komt, zal er iemand met je mee zoeken naar oplossingen.

Alle wijken hebben een inlooppunt/wijkrestaurant waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Waar inwoners goedkoop een gezonde maaltijd kunnen nuttigen en zo de eenzaamheid, die mogelijk op de loer ligt, op een afstand kunnen houden. Waar mensen terecht kunnen met vragen en voor hulp bij zaken die kunnen spelen. Op zo’n plek kom je er achter wat er speelt in een wijk en wat er nodig is in een wijk, de gemeente kan anticiperen.

Er is begrip voor de jeugd, respect voor de ouderen en aandacht voor de natuur. De woningen zijn duurzaam en vanuit je huis loop je zo het groen in. Je kunt er recreëren en sporten en in elke wijk zijn voorzieningen zoals arts, winkels en mogelijkheden tot ontspanning. Kinderen genieten goed onderwijs, sporten en spelen veel buiten. Er is veel groen, sport mogelijkheden en natuurlijk een skatepark. Er is voldoende werkgelegenheid voor ieder opleidingsniveau. Jong, oud, arm, rijk, gezond of hulpbehoevend, iedereen woont door elkaar en zorgt voor elkaar. Zoetermeer is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Kortom: Zoetermeer is de stad van je dromen! Zoetermeer Vooruit is in ieder geval van plan zich de komende 20 jaar hard te maken om zo snel mogelijk tot dit ideaalbeeld te komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen