Kanovereniging De Sprinters sluit succesvol seizoen af

Hoek van Holland
Hoek van Holland
Foto: ZKV de Sprinters

De Zoetermeerse kanovereniging De Sprinters, gelegen bij de Noord Aa heeft het seizoen afgesloten met zijn traditionele Halloweentocht. Een tocht vanaf de Noord Aa door de singels van Zoetermeer naar Ayers Rock en terug. 2017 stond in het teken van nieuwe vaarroutes, nieuwe steigers, nieuwe tochten en een ongekende groei van nieuwe leden.

Halloween

De sprinters zijn gebaat met hoge bruggen, overdraagsteigers en veilige vaarroutes. In nauw overleg met Waterschap Rijnland zijn de bruggen verhoogd bij de Meerpolder. En zijn er nieuwe steigers geplaats om van de ene vaarroute over te stappen in de volgende vaarroute. Dit in goede samenwerking met Gemeente Zoetermeer. Hierdoor zijn de vaarroutes in- en om Zoetermeer verder uitgebreid.

Halloween

Niet alleen in Zoetermeer zijn De Sprinters actief. Maandelijks gaan De Sprinters op pad om andere gebieden te bekijken. Dit jaar zijn tochten georganiseerd op het Markermeer, het IJsselmeer, het Eemmeer, de Kortenhoefse plassen, het Ketelmeer, Hoek van Holland, Delft, Leiden en een rondje Ameland. Aankomend jaar staan er nieuwe bestemming op de vaarkalender. Niet alleen dicht bij huis maar ook Vlieland en Venetiƫ kunnen ons tegemoet zien.

Geuzentocht naar Leiden

Daar waar andere verenigingen te maken hebben met een terugloop van leden is het bij De Sprinters het tegenovergestelde het geval. De vereniging is van gegroeid van 72 naar 85 leden. En het type kanovaarder? Dat is erg divers. Natuurliefhebbers, zeekanovaarders en ook recreanten bevolken de vereniging. Gezelligheid en veiligheid staan voorop.

Hoek van Holland

Ondanks het feit dat het seizoen is afgelopen gaat een kleine groep verder in de winter. Zo worden reddingstechnieken, eskimoteren en technische vaardigheden geoefend in het zwembad en wordt in December het Amsterdam Light Festival aangedaan. Interesse in De Sprinters? Neem contact op met [email protected] of kijk op onze website www.zkvdesprinters.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen