Win Actie: Zoetermeerse auteur presenteert debuut

Foto: De Vier Windstreken

Deze maand verschijnt het jeugdboek Het raadsel van de papegaaien, waarin zich een spannend mysterie ontrafelt rondom piraten, papegaaien en een schat. Het boek voor lezers vanaf 10 jaar is geschreven door de Zoetermeerse auteur Renate Mamber. Dit levendige, boeiende verhaal is haar debuut. Op 30 september presenteert zij het boek bij Silvester Boek en Spel, in Zoetermeer.

Het kleurrijke avonturenverhaal Het raadsel van de papegaaien speelt zich af in de zeventiende eeuw in Port Royal, Jamaica. Dat was een levendige tijd vol piraten en ander gespuis. Renate Mamber (Zoetermeer) schrijft er vol vaart en humor over en geeft de lezers zo een kijkje in het verleden. De illustraties in kleur, van Rachelle Meyer (Amsterdam), brengen het verhaal nog eens extra tot leven.

Een echte schat

Sebastiaan heeft een schat gestolen. Nou vooruit, hij heeft hem gevonden. En toen bedacht hij dat het grappig zou zijn om daarmee drie beruchte piraten te pesten. Maar de schat blijkt het begin van een mysterie met pratende papegaaien, een dronken dwaas, een hebzuchtige tante en een meisje waar hij niet van op aan kan. Sebastiaan denkt het mysterie wel te kunnen ontrafelen, want iedereen ziet hem altijd over het hoofd. Toch?

Met gekleurde illustraties in het binnenwerk!

Over Renate Mamber

Renate Mamber (1970) probeerde als kind ooit om lezend naar school te lopen, maar liep al snel tegen een lantaarnpaal. Ze ging geschiedenis studeren en werkte als communicatiemedewerker en freelance journalist. Het raadsel van de papegaaien is haar eerste boek bij De Vier Windstreken.

Over Rachelle Meyer

Rachelle Meyer (1970) heeft zo ongeveer haar hele jeugd met haar neus in de boeken gezeten. Lezen werd de bron voor haar andere passies: tekenen, verhalen vertellen en reizen. Ze werkte acht jaar in New York en verhuisde daarna naar Europa, waar ze aan de slag ging als illustrator van kinderboeken. Het raadsel van de papegaaien is het eerste boek dat Rachelle voor De Vier Windstreken heeft geïllustreerd.

Nieuwsgierig? Win actie!

De redactie van zoetermeer.nieuws.nl heeft drie boeken ter beschikking. Kans maken op een exemplaar van dit boek? U kunt deze boeken winnen door:

  1. Het bericht van dit artikel te ‘liken’ of ‘delen’ op Facebook
  2. De Facebook-pagina van Zoetermeer.nieuws.nl te ‘liken’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen