Beweeg- en Preventiedag succesvol verlopen

30 sep , 18:41 Sport
20 sept
Onlangs vond de aftrap van de preventie week plaats op vijf verschillende locaties van inZet in samenwerking met Samen Zoetermeer gezond. 
Door de stad heen was een divers aanbod, van meedoen aan een beweegactiviteit tot een smartfloor die meet of er valgevaar aanwezig is, lezingen over gezonde leefstijl, voeding en advies van Fysiotherapie. Ook werden er tips gegeven betreft preventie en over regie nemen over je eigen gezondheid. Op deze manier ontstonden er vele leuke gesprekken over wat leefstijl is en wat je met kleine stapjes kan bereiken.  
Bij inZet Oosterheem werden de deelnemers tijdens het eerste deel van de beweeg- en preventiedag welkom geheten en door de fysiotherapeut en diëtiste op de hoogte gebracht van het belang van sterke spieren en botten. Er werd uitgelegd over welke risico’s het ouder worden met zich meebrengt en hoe deze te zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. Naast beweging is voeding ook erg belangrijk, met name het eten van eiwitten, om de spiermassa te behouden. Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst werd gemeten hoe stabiel iedereen liep door met een sensor aan de enkel over de mat te lopen. De Gemeente had een vragenlijst om te inventariseren wie in aanmerking wil komen voor de cursussen valpreventie die verzorgd zullen worden.
Dankzij Wijktuin Rokkeveen, Albert Heijn Rokkeveen, Jongerius en Dirk van den broek konden wij na afloop een gezonde lunch aan bieden die gemaakt is door de vrijwilligers van inZet. De bijeenkomst was erg informatief en ook erg gezellig, dankzij de sprekers en deelnemers en werd positief geëvalueerd door iedereen die aanwezig was.