Hemelvaartsdag Goede doelen Fietstocht

Foto: Toervereniging Zoetermeer 77

Op donderdag 25 mei 2017, Hemelvaartsdag, organiseert Toervereniging Zoetermeer ’77 haar jaarlijkse Goede Doelen fietstocht. Voor dit jaar is gekozen voor de Egelopvang in Zoetermeer.

Drie routes

Er is keuze uit drie volledig gepijlde routes van totaal 30, 60 of 90 kilometer. Alle drie de routes gaan door het landelijke gebied rondom Zoetermeer. De deelnemers kunnen onderweg genieten van de natuur, het landschap en de statige boerderijen langs de oude landelijke wegen. Op verschillende locaties langs de routes zijn lekkere streekproducten te koop. Dus vergeet de fietstassen niet.

Familietocht

De 30 kilometer is ideaal voor een familietocht. De route gaat vanaf Zoetermeer door het Buytenpark richting Stompwijk. Dan door de polder, langs Boerderij ’t Geertje naar Zoeterwoude en Weipoort met z’n statige boerderijen. Na de stop bij een ijsboerderij gaat de route door de weilanden naar Benthuizen. Via de Zegwaardseweg komen de deelnemers weer in Zoetermeer.

Fietstocht voor E-Bike

De 60 kilometer route is ideaal voor mensen met een E-Bike. De route is tot aan Stompwijk gelijk aan de 30 km. Vanaf hier gaat het richting Hazerswoude-Rijndijk en het pittoreske Woubrugge voor een koffiestop. Na de koffie gaat de route verder naar Alphen a/d Rijn en Hazerswoude-Dorp. Hierna sluit de route aan op de 30 km.

Kilometervreters

De 90 kilometer route, speciaal voor de kilometervreters, gaat vanaf Woubrugge naar het Braassemermeer en Nieuwveen. Na de koffiestop in Noorden gaat de route door de Nieuwkoopse Plassen en langs de Meije (het Groene Hart op haar mooist) naar Alphen a/d Rijn waar aangesloten wordt op de 60 km route.

Informatie

Drie schitterende routes voor familiefietsers, E-bikers en kilometervreters. Starten kan tussen 10.00 en 12.00 uur bij het clubhuis van TV Zoetermeer ’77, Buytenparklaan 9b in Zoetermeer. Inschrijfgeld is € 4,- en voor NTFU leden € 3,=. Deelname voor kinderen t/m 12 jaar is gratis. De volledige opbrengst komt ten goede aan Stichting Egelopvang Zoetermeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen