Kai Sei levert eerste NL deelnemer WK Para-Karate

Elise in actie tijdens de EK 2023
Elise in actie tijdens de EK 2023
Foto: Stichting Budo Kai Sei

Elise Reedijk van Budoschool Kai Sei is in augustus 2023 geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de Wereld Kampioenschappen Para-Karate 2023 te Boedapest/Hongarije. De WK Senioren & Para-Karate zijn van 24 t/m 29 oktober 2023. Elise zal uitkomen in de klasse Intellectually Impaired Female K21. Het betreffen de officiële Wereld Kampioenschappen van de Wereld Karate Federatie (WKF). Elise zal deel uitmaken van het nationale team van 14 karateka vanuit de Karate-do Bond Nederland (KBN).

Het is Budoschool Kai Sei gelukt om de eerste para-karateka ooit voort te brengen, die gaat deelnemen aan de Wereld Kampioenschappen Para-Karate! Daar is wel een intensief traject én een enorm inspannend proces aan vooraf gegaan; van trainingen en deelname aan toernooien tot aan het verkrijgen van (inter)nationale certificeringen en het behalen van licenties. Dit alles resulteerde in maart jl. al in een deelname aan de Europese Kampioenschappen Para-Karate in Guadalajara/Spanje, waar Elise geschiedenis schreef door een historische bronzen medaille te winnen.

Elise met historische bronzen medaille

De pas 18-jarige Elise traint nu zes jaar karate bij Budoschool Kai Sei, is meervoudig Nederlands kampioene en hoort sinds begin dit jaar officieel bij de nationale selectie kata U18/senioren. Elise zal met de Nederlandse delegatie en haar coach, tevens bondscoach Para-Karate op deze WK, Madelon Janssen-Staat, afreizen naar Hongarije. Ook de moeder van Elise, Martine Reedijk-Vooys, zal als personal assistent meegaan ter ondersteunende begeleiding.

Budoschool Kai Sei is zeer verheugd met de ontwikkeling van het Para-Karate in Nederland, iets waar ze zich al lange tijd voor in zet. Met veel trots en plezier kijkt ze uit naar de WK.

Elise in actie tijdens de EK 2023

Ook interesse om (top) wedstrijdkarate, I-/Para-Karate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen