Dojo Hokori Meiyo levert topprestatie in België

Foto: Dojo Hokori Meiyo / Debby Roelofswaert

Zaterdagochtend reisde 10 vechters van Dojo Hokori Meiyo af naar België voor de Asahi cup. Er deden totaal meer dan 500 vechters mee.

Skylar mocht als eerst de mat op als jongste van het team. Samen met haar eerste tegenstandster liet ze een mooi gevecht zien. De scheidsrechters kozen voor Skylar. Bij haar 2e tegenstandster liet ze mooie technieken zien en overrompelde hiermee haar tegenstandster. Ook deze partij heeft ze gewonnen. In de poule een mooie eerste plaats voor deze beginnende wedstrijdvechter.

Hierna nog een onervaren vechtster Mouna, welke een hele mooie eerste partij liet zien die ze won. Haar tweede gevecht was tegen een vechtster met wat meer ervaring welke haar overviel in het gevecht, waardoor de winst naar haar tegenstandster ging. Ze kreeg de zilveren prijs.

Brandon stond op scherp en liet een heel mooi gevecht zien. Na een aantal technieken kon zijn tegenstander niet meer verder vechten, dus haalde Brandon de eerste plaats. Ook Senna had 1 tegenstander die het gevecht niet kon afmaken na goede harde technieken. Ook hij de gouden prijs. Yassin heeft zijn gevechten gewonnen zonder de volledige tijd uit te vechten. Dit deed hij met technieken waar de laatste weken op geoefend was in de lessen. Hij behaalde de eerste plaats.

De partijen van Amber waren zwaar, maar Amber liet haar ervaring zien en alle beslissingen vielen haar kant op. Ook zij mocht op het hoogste podium plaats nemen. Maureen en Cathelijne zaten samen in een poule. Beide hadden een lastig eerste partij waarin de scheidsrechters niet konden beslissen wie er won. Daarna was de altijd lastige partij tegen elkaar aan de beurt. Beide lieten een mooi gevecht zien met verschillende technieken. Na de volle tijd vechten konden ook nu de scheidsrechters niet kiezen. De laatste partijen van beide wisten ze te winnen door goed te luisteren naar de coach en zwakke plekken van de tegenstanders op te zoeken. Maureen 1e en Cathelijne 2e met een goud randje.

Megan vocht voor de eerste keer in een volwassen poule. Ook zei wist zwakke plekken van haar tegenstandsters te vinden. Hierdoor stond ook zij op de hoogste tree van het podium. Als laatste was Nikolas aan de beurt. Dit is een ervaren vechter uit Griekenland welke sinds kort in Zoetermeer traint. Nikolas luisterde goed naar de coach en liet zien waar op getraind was. De technieken vlogen de tegenstanders om de oren welke deze niet de baas konden en Nikolas ook een eerste plaats overhandigd kreeg. Sensei Conchita en Senpai Crys hebben vele van de gevechten als scheidsrechter gezien en beoordeeld.

De dag werd door de coaches Sensei Wesley, Senpai’s Shannon, Ferry en Mischa zeer trots afgesloten. 8x goud en 2x zilver ging mee naar Zoetermeer vanaf België. De komende trainingen word er weer gewerkt aan nog beter presteren tijdens de volgende wedstrijd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen