Kai Sei karateka geslaagd voor 1e dan

Op de foto van links naar rechts Dewwret, Leo, Alex, Max, Juliette, Ruud en Elise
Op de foto van links naar rechts Dewwret, Leo, Alex, Max, Juliette, Ruud en Elise
Foto: Stichting Budo Kai Sei

Afgelopen zondag 12 juni 2022 waren in Harderwijk de officiële landelijke dangraad examens van de Karate-do Bond Nederland (de enige NOC*NSF karatebond). Van alle stijlen, die onder de paraplu van de KBN vallen, is dit dé mogelijkheid voor karateka om een felbegeerde (hogere) dangraad te behalen.

Voor Budoschool Kai Sei gingen Leo Chi, Juliette van der Linden, Max Linnemann, Elise Reedijk en Dewwret Sitaldin op voor het 1e dan examen. Als eerste werd het onderdeel kihon-waza (basistechnieken) getoetst, gevolgd door renraku-waza (gecombineerde technieken). Het derde onderdeel, voor velen het meest spannende, was kata (stijlfiguur). Het vierde onderdeel betrof kumite (partnervormen), welke door zowel Dewwret als Elise met examenpartner Ruud Karsten werden uitgevoerd. Het examen werd afgesloten met jiyu-kumite (sparring).

Na een intensieve trainingsperiode o.l.v. leraar en KBN-examinator Alex Janssen, legden de vijf Kai Sei karateka een zeer goed examen af. Hierdoor konden ze na afloop van het examen, naast een aantekening in het paspoort, het diploma en de felbegeerde zwarte band in ontvangst nemen. Het totaal aantal karate dangraadhouders bij Kai Sei komt hiermee op 29 (26 uit eigen opleiding).

Op de foto van links naar rechts Dewwret, Leo, Alex, Max, Juliette, Ruud en Elise

Budoschool Kai Sei kan terugkijken op een geslaagde dag; geleerd, genoten en weer een ervaring rijker! Ook interesse om karate, I-/para-karate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.

Reacties

Cookieinstellingen