ONC Parkdreef gaat de Alpe d’Huez op voor KWF

Foto: ONC Parkdreef

Na twee jaar uitstel door corona, is het nu zover. Tien medewerkers van Oranje Nassau College (ONC) Parkdreef doen mee aan Alpe d’HuZes 2022. Op 2 juni beklimmen zij fietsend, hardlopend of wandelend zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding.

Sponsors en acties

In 2020 heeft het ONC al ruim 27.000 euro opgehaald voor KWF, onder andere met het Glazen Huis, de kerstmarkt en het werven van sponsors. Helaas is het event in Frankrijk vervolgens twee jaar uitgesteld vanwege corona. In juni gaan de medewerkers dan eindelijk hun tegenprestatie leveren, het beklimmen van de Alpe d’Huez. Vier medewerkers gaan mee om de deelnemers te begeleiden. Leerlingen van A’humTV, de digitale schoolkrant, zullen live verslag doen. Karin Schoenmaker is docent op ONC Parkdreef en één van de deelnemers: “Het was lange tijd onzeker of Alpe d’HuZes dit jaar wel door kon gaan. Toen we eenmaal groen licht kregen, zijn we flink gaan
trainen. We moeten wel fit zijn om die berg op te komen.”

Goede Doelen Dag

De dag van de beklimming, 2 juni, heeft het ONC benoemd tot Goede Doelen Dag. Schoenmaker: “Aan het begin van de dag krijgen de leerlingen informatie over Alpe d’HuZes en de bestedingen van het KWF. Wat gebeurt er met het geld? Welke onderzoeken naar behandelmethodes tegen kanker zijn in ontwikkeling? Er zijn vervolgens activiteiten waaraan de leerlingen tegen een kleine financiële bijdrage kunnen deelnemen. Denk aan creatieve workshops, spellen, sportactiviteiten, naar de bioscoop, een DJ clinic, bezoek aan de Tweede Kamer. En we houden sponsoracties zoals een sponsorloop en afval verzamelen in de wijk. We sluiten de dag af met live contact met het team in Frankrijk. Samen kijken we terug op de dag en de behaalde successen. Ook maken we dan het opgehaalde eindbedrag voor KWF bekend.”

Persoonlijk betrokken

ONC Parkdreef is persoonlijk zeer betrokken bij dit goede doel. “De school heeft collega’s en leerlingen verloren aan kanker”, vertelt Schoenmaker. “En ook privé heeft bijna iedereen in zijn of haar omgeving wel met kanker te maken gehad. Met dit event kunnen we ons steentje bijdragen om de ziekte de wereld uit te helpen. Want opgeven is geen optie.”

Steun ONC Parkdreef en het KWF

Bij Alpe d’HuZes komt elke gedoneerde euro direct en voor honderd procent ten goede aan kankeronderzoek Wilt u ONC Parkdreef steunen met de actie voor het KWF? Doneren kan via: http://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/ONC-Parkdreef.

Reacties

Cookieinstellingen