Kata toernooi in België mooie ervaring voor karateka’s

Foto: Debby Roelofswaert

Afgelopen zaterdag reisde er vanuit Zoetermeer 5 karateka’s en hun coach af naar Kapellen in België voor een lange dag schijngevecht toernooi. Voor 3 van deze karateka’s was dit hun eerste katatoernooi. De totale selectie van de IFK/NKA bestond uit 10 karateka’s en 2 coaches.

Kyra moest als eerste zich melden op de vloer. Zij liep haar kata netjes en kreeg mooie punten. Ze mocht door naar de 2e ronde. Ook nu liep ze een mooie kata, maar helaas was het niet genoeg voor een plek op het podium.

Maureen en Cathelijne zaten in een poule met en heren en dames vanaf 16 jaar, bij elkaar. Maureen moest als eerste en zij liep haar kata door de zenuwen niet helemaal juist. Ook Cathelijne was haar zenuwen tijdens het schijngevecht niet helemaal de baas, maar toch zagen de scheidsrechters dat het er in zat. Beide mochten nogmaals laten zien waar ze de afgelopen weken hard aan hadden gewerkt. Beide vergaten iets in hun kata, maar Cathelijne kon dit beter verbloemen, waardoor ze nog redelijk hoge cijfers kreeg en door ging naar ronde 3. Helaas was het voor Maureen hierna klaar. In de derde ronde liep Cathelijne een kata waar de scheidsrechters hoge punten voor gaven. Zij werd uiteindelijk 3e.

Amber en Senna zaten samen in een poule met veel ervaren katalopers. Senna kwam hierdoor de eerste ronde niet door toch had hij een mooie kata laten zien. Amber was wel door, maar helaas vonden de scheidsrechters het na de tweede ronde niet goed genoeg om door te kunnen naar de 3e ronden.

Team NL ging naar huis met een eerste en een derde prijs en ervaring voor de volgende keer.

Samen met Sensei Conchita gaat het team van Dojo Hokori Meiyo hard oefenen, zodat ze 8 mei nog beter op de vloer van het Nederlands Kampioenschap staan.

Reacties

Cookieinstellingen