Elise en Michaël Nederlands Kampioen Karate

Foto: Kai Sei

Afgelopen zaterdag 27 en zondag 28 november jl., werd door dertien Kai Sei karateka gestreden op de officiële NK Karate 2021 en NK Para-Karate 2021 van de Karate-do Bond Nederland te Zwolle.

Dit nationale kata en kumite kampioenschap van de KBN telde dit jaar ruim 500 deelnemers en 44 clubs uit heel Nederland. Het was een bijzonder en uitdagend toernooi; de NK is door de Karate-do Bond Nederland (enige NOC*NSF karatebond van Nederland) voor alle selecties aangemerkt als selectie- en meetmoment voor toetreding tot de nationale teams en mogelijke selectie EJK en WJK. Een primeur dit weekend was de NK Para-Karate, waarbij karateka met een beperking (categorieën conform het WKF Para-Karate reglement) eindelijk konden deelnemen aan een officieel kampioenschap. Hiermee is een grote stap gemaakt om het para-/g-karate in Nederland binnen de KBN een serieus platform te geven.

Met acht podiumplaatsen (tweemaal goud, driemaal zilver en driemaal brons) en een gedeelde negende plek in het medaille klassement, mag Kai Sei spreken van een succesvol kampioenschap. De NK Para-Karate droeg zeker bij aan het grandioze gevoel.

v.l.n.r. Ruud, Joost, Elise, Marlies en Michaël

Een eervolle vermelding is er voor de Kai Sei karateka Juliette van der Linden en Ruben Werner die beiden strandden in de voorrondes. Ruud Karsten, Jordan Ristie en Pedram Hamta grepen net naast het brons en behaalden een vijfde plaats in de ranking. Brons was er voor Marlies Kraaijenbrink (K21 verstandelijk beperkt), Kyanu Peschier (jongens U12 -33kg) en Max Linnemann (jongens U16 -52 kg). Zilver werd behaald door Joost van der Ham (K21 verstandelijk beperkt), Stijn Werner (jongens U10 -33kg) en Colin Vercammen (jongens U18 -55kg). De hoogste plek op het erepodium was er voor Michaël Moerman (K10 visueel beperkt) en Elise Reedijk (K21 verstandelijk beperkt)…beiden zijn Nederlands Kampioen.

Budoschool Kai Sei, haar karateka en coaches kunnen terugkijken op een geslaagd kampioenschap; geleerd, genoten en weer een ervaring rijker! Ook interesse om (top) wedstrijdkarate, I-/para-karate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen