Regerend kampioen Milan Teekens maakt comeback in stijl in Mazda MX-5 Cup: P1

Foto: Blatter Media

Zijn comeback in de Mazda MX-5 Cup had de gedroomde uitkomst. Coureur Milan Teekens uit Zoetermeer, die normaal gesproken uitkomt in de Lamborghini Super Trofeo, won zondag de tweede race van het weekeinde. In een race waarin hij onbedreigd van poleposition naar de winst reed, liet hij zien waarom hij vorig jaar kampioen werd in de klasse.

“Ja, het was een goed weekend. In training één was ik eerste, in training twee ook, in de kwalificatie pakte ik poleposition, in race één werd ik zevende na een straf en race twee won ik”, somde Milan op, kort na de tweede race. “Nu, in race twee, ben ik van pole weggereden. Ik heb van start tot finish aan kop gereden. Ik kon de race mooi controleren. Een leuke comeback, kun je wel zeggen. Ik ben hartstikke blij.”

Dat hij zo’n succesvolle comeback had gemaakt in de klasse waarin hij vorig seizoen kampioen was geworden, was misschien wel te verwachten. Niet alleen had hij al bewezen erg snel te zijn in de Mazda, ook heeft hij dit jaar als coureur flinke stappen gemaakt in de prestigieuze Lamborghini Super Trofeo. Bovendien is het circuit van Zolder één van zijn favoriete banen.

“Deze baan ligt me gewoon. Ik heb er niet supervaak gereden, maar ik ga altijd goed als ik hier ben”, zei Milan. “Het is een heel technisch circuit. Je kunt hier het verschil maken. De slipstream is minder belangrijk. Natuurlijk is tegen elkaar racen heel leuk, maar het leukste is als je van start tot finish kunt wegrijden.” Bovendien had hij de snelheid in de Mazda vrijwel meteen te pakken. Het was als thuiskomen. Ik heb zoveel ervaring in deze auto. Voor mij was het niet meer lastig of zo.”

Dat bewees hij wel met zijn solide optreden en gelijkwaardige rondetijden op de piste in Belgisch Limburg. “Ik ben heel de race goed constant geweest, heb geen echte fouten gemaakt. In race twee was het een kwestie van strakke rondetijden rijden. Uiteindelijk heb ik met 4,5 seconden voorsprong op de nummer twee gewonnen.”

Tegenwoordig is hij de veel krachtigere Lamborghini Huracán gewend, maar dat wilde niet zeggen dat het racen in MX-5 Cup ineens minder leuk is. Milan had juist genoten van zijn races in Zolder. “De Mazda is een hartstikke leuke auto en dat blijft zo. Het was weer ouderwets close racing. Daarom wilde ik het nog één keer doen. En het was ook goed om wedstrijdritme te behouden.”

De rijders in Zolder hadden afgelopen weekeinde te maken met hoge temperaturen, maar de auto had er geen last van en ook Milan niet. “Je voelt er niet echt wat van. Het was wel warm, maar als je aan de leiding rijdt, ben je steeds aan het focussen op de race zo goed mogelijk uitrijden. Je bent ook steeds op de klok aan het kijken om te zien wanneer de race klaar is. Je wilt niet dat er nog wat gebeurt als je zo ver aan de leiding rijdt.”

Nu hij opnieuw heeft gewonnen in zijn ‘oude’ klasse, drong de vraag zich op of hij dit seizoen misschien nog een keer in de Mazda kruipt? “Het hele seizoen gaat sowieso niet omdat het conflicteert met andere races. Het was leuk voor één race”, zei hij om de deur toch op een kier te zetten. “Misschien weer één aan het einde van het jaar.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen