Landelijke jeugdwedstrijd mountainbiken in Bergschenhoek

Foto: Mike Lopulalan

Op zaterdag 11 april organiseert mountainbikeclub Dirty Hill een grote landelijke mountainbike wedstrijd voor de jeugd. Ruim 250 jongeren, afkomstig uit het hele land, komen naar het Hoge Bergse Bos voor de CUBE Stores Nederland LJC Bergschenhoek.

De wedstrijd is onderdeel van de Landelijke Jeugdcompetitie (LJC). Dit is een serie mountainbikewedstrijden die in het hele land worden verreden. Ambitieuze jongeren van 8 t/m 14 jaar kunnen in deze competitie de krachten met elkaar meten. Tussen 10.30 en 16.00 uur wordt gereden in zeven verschillende leeftijdscategorieën.

De LJC-wedstrijd in Bergschenhoek wordt gezien als uitdagend. Dat heeft te maken met de hoogteverschillen en technische elementen in het parcours. Mountainbikeclub Dirty Hill levert uiteraard zelf flink wat deelnemers voor de CUBE Stores Nederland LJC Bergschenhoek. Omdat ze het parcours goed kennen en daarmee enig thuisvoordeel hebben, worden er goede prestaties verwacht.

Jeugd bij mountainbikeclub Dirty Hill

De jeugd van Dirty Hill heeft in de afgelopen jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt, en is steeds vaker op de podia te vinden bij mountainbikewedstrijden in het land. De club investeert daar flink in. Vrijwel het hele jaar zijn er vijf verschillende jeugdtrainingen per week, dus voor elk niveau en leeftijdsgroep biedt Dirty Hill wel een training, óók als je geen wedstrijden wilt doen.
Als het je leuk lijkt om te mountainbiken bij Dirty Hill, is het mogelijk om vrijblijvend drie trainingen mee te doen. Op die manier kun je een beetje proeven aan de sfeer binnen de club en beoordelen of het aan je verwachtingen voldoet.

Voor meer informatie kijk op www.dirtyhill.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden