Theoretische kans resteert voor Taverzo in kwartfinale Europacup

Yannick Vostes
Foto: BeneluxGroup Taverzo / Patrick van Loon

In een goed gevulde Taverzone 2.0 werd er door de ploeg en enkele omstanders stiekem gehoopt op een stunt tegen PPC Villeneuve. De Franse club uit de ProA wist zich niet te plaatsen voor de kwartfinale van de ChampionsLeague, maar door 2 overwinningen in de poulefase wisten ze als 3e in de poule een plek in de Europacup te bemachtigen.

Laurens Tromer

Na overwinningen op TTC Neuhausen (Zwitserland) en Borges Vall (Spanje) lijkt het erop dat het Europese avontuur voor Benelux Group Taverzo hier gaat eindigen na de 0-3 thuisnederlaag zaterdag 8 februari. Coach Ruud van Graafeiland: “Het zat er deze keer simpelweg niet in, ondanks het feit dat we er allemaal in wilden geloven werden al onze foutjes simpelweg afgestraft en stond er een goede degelijke ploeg tegenover ons. Toch weet je dat sport van kleine details afhankelijk is en cruciaal was de nipte nederlaag van Yannick Vostes. Win je die wedstrijd, dan heb je op zijn minst nog een vierde wedstrijd en gaan Dorian Nicolle en Laurens Tromer met meer vertrouwen hun wedstrijd in.”

Yannick Vostes

Zowel Dorian Nicolle en Laurens Tromer begonnen hun wedstrijd in stijl, maar werden al snel overtroeft door beide tegenstanders en moesten met duidelijke cijfers hun meerdere erkennen. In de return rest nu slechts een theoretische kans, alle wedstrijden moeten worden gewonnen. Teammanager Theo Levert: “Natuurlijk denk je heel even terug aan onze 0-3 overwinning in Frankrijk tegen Istres 2 jaar geleden, alles viel ineens goed. Maar we beseffen ons heel goed dat normaal gezien komende zondag ons Europese avontuur dit seizoen gedaan is.”

Assistent scheidsrechter Peter Kopetzky bij het scorebord

Uitslagen

  • 0-1 Yannik VOSTES – Vassily LAKEEV (3-11 14-16 11-2 11-8 9-11)
  • 0-2 Dorian NICOLLE – Vildan GADIEV (9-11 8-11 7-11)
  • 0-3 Laurens TROMER – Yevhen PRYSCHEPA (2-11 4-11 6-11)
Yannick Vostes

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden