Jeugd SV Oosterheem bovenaan bij de top van het Nederlandse amateurvoetbal

Foto: SV Oosterheem

Afgelopen zaterdag 11 januari werd het eerste toernooi van het jaar gespeeld door de jongens van SV Oosterheem team JO9-1 onder leiding van trainers Urel Tjien Fooh en Raoul Jap-Sam.

Zij mochten strijden voor de eer bij het Haris Međunjanin Future Legends TOP O9 toernooi met 48 deelnemers dat gehouden werd op het complex van AFC’34 in Alkmaar.

Het toernooi vertegenwoordigde de top van het Nederlands amateurvoetbal, dat zich al vroeg in de ochtend kwam verzamelen net zoals de vele scouts van o.a. PSV, Ajax en AZ.

De eerste wedstrijd van SV Oosterheem JO9-1 werd verloren, maar dat bleek slechts een schijnbeweging. Toen de jongens eenmaal wakker waren, groeiden ze met elke wedstrijd sterker en kwamen ze goed op dreef. In de poule met geduchte tegenstanders zoals o.a. Quick Boys en Alphense Boys, deelden ze uiteindelijk de eerste plek maar eindigden alsnog bovenaan met een hoger doelsaldo.

Met de teams die in 8 poules de 1e en 2e plek wisten te bemachtigen, werd er verder gestreden in de Champions League. Ook hier wisten de jongens van SV Oosterheem heer en meester te zijn op het veld, waarna steeds vaker de vraag werd gesteld aan deze underdogs: “Waar kwamen jullie ook al weer vandaan?” De wedstrijden werden uitgespeeld de uitslagen van 8-1, 4-1 en 2-0.

De finalewedstrijd werd aan het einde van deze lange dag gespeeld tegen BFC.

SV Oosterheem versloeg deze tegenstander met een eindstand van 4-0.

Zoals AFC’34 liet weten, hiermee werd SV Oosterheem Team JO9-1 de verrassende winnaar van dit Haris Međunjanin Future Legends TOP O9 toernooi. “Een winnaar die toch wel verrassend is tussen al het voetbalgeweld.”

Het was niet vreemd dat aan het eind van het toernooi 3 jongens van oosterheem benaderd werden door diverse scouts.

Deze jonge talenten spelen bij SV Oosterheem, beter bekend als de gezelligste voetbalvereniging van Zoetermeer. Dit seizoen speelt dit team van JO9-1 al in de hoofdklasse en met verbluffende resultaten, waarvan het geen uitzondering is dat de tegenstander wordt overgelopen door dubbele cijfers te scoren in de uitslagen. Er staat nog een welverdiende finaleronde in de planning van de Randstad Cup dat in het voorjaar wordt gehouden in het S.B.V. Excelsior Stadion in Rotterdam.

De trainers hebben ambitieuze plannen met dit team, ook voor het volgend voetbalseizoen. “De jongens hebben een formidabel toernooi gespeeld, waarbij ze de tegenstanders stuk voor stuk hebben weggespeeld – en dat op een toernooi waar het niveau al enorm hoog is. We zien deze jongens zich zo goed ontwikkelen, die ook graag willen ballen. Wij zoeken nog steeds spelertjes om aan te kunnen vullen op dit team, ook voor volgend jaar. Graag nodigen wij dan ook aanstormende talenten uit om een keertje mee te trainen of een oefenpartij te spelen.”

Oefenwedstrijden tegen Sparta BV en ADO staan gepland, we zijn bezig met het regelen van nog meer wedstrijden tegen BVO’s zoals; Fc Utrecht, excelsior, Vitesse, Heerenveen en NEC

Heeft uw zoon ook interesse om op hoog niveau mee te kunnen voetballen? Spelers van geboortejaren 2010 en 2011 kunnen zich aanmelden bij trainer Urel Tjien Fooh, tel. 06-55326399.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden