Kai Sei karateka Vashisjt en Marin slagen op danexamens

Foto: Stichting Budo Kai Sei

Afgelopen zondag 15 december 2019 waren in Harderwijk de officiƫle landelijke dangraad examens van de Karate-do Bond Nederland (de enige NOC*NSF karatebond). Van alle stijlen, die onder de paraplu van de KBN vallen, is dit de mogelijkheid voor karateka om een felbegeerde (hogere) dangraad te behalen.

Voor Budoschool Kai Sei ging Vashisjt Sitaldin op voor het 1e dan examen. Als eerste werd het onderdeel kihon-waza (basistechnieken) getoetst, gevolgd door renraku-waza (gecombineerde technieken). Het derde onderdeel, voor velen het meest spannende, was kata (stijlfiguur). Het vierde onderdeel betrof kumite (partnervormen), welke Vashisjt met partner George Karapetjan uitvoerde. Het examen werd afgesloten met jiyu-kumite (sparring). Na een intensieve trainingsperiode o.l.v. leraar en KBN-examinator Alex Janssen, legde Vahsisjt een zeer goed examen af. Hierdoor kond hij na afloop van het examen, naast een aantekening in het paspoort, het diploma en de zwarte band in ontvangst nemen.

Marin Hagenaar ging in de ronde daarna op voor het 2e dan examen. De eerdere beschreven vijf onderdelen werden getoetst, met daarbij andere kata en kata toepassing (uitleg van de kata). Na een hele goede voorbereiding wist Marin met examenpartner en zus Sarah een goed examen af te leggen. De 2e dangraad was hiermee behaald. Het totaal aantal karate dangraadhouders bij Kai Sei komt hiermee op 24 (21 uit eigen opleiding).

v.l.n.r. Vashisjt, George, Marin en Sarah

Ook interesse om karate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden