Einde vaarseizoen Zoetermeerse Kanovereniging

Foto: ZKV de Sprinters

Met prachtig mooi weer is het kanoseizoen afgelopen, een seizoen met veel bijzondere momenten. Door het goede weer begon het seizoen al erg vroeg dit jaar.

In februari werden de eerste kanotochten gevaren. Gedurende de zomermaanden werd genoten van meerdere kano-kampeerweekenden. In de zomer werd een trektocht van 8 dagen door Nederland gevaren. In het najaar werd plastic opgeruimd langs de oevers in Zoetermeer. Alles bij elkaar hebben de leden in de vereniging bijna 20.000 kilometer gevaren.

Minstens zo bijzonder als het lange vaarseizoen met de vele kilometers, was het evenement waarbij de kanovaarders hielpen bij een speelfilm waarbij mensen met het syndroom van down de hoofdrol speelden.

Is dit echt het einde van het seizoen? Eigenlijk niet. De winters worden warmer en het aantal dagen met ijs op de sloten is de afgelopen 10 jaar drastisch naar beneden gegaan. Met aparte training en aangepaste vaarkleding wordt deze winter doorgevaren.

Het winterseizoen is niet toegankelijk voor potentiƫle leden. heeft u interesse in kanovaren en meedoen met de Zoetermeerse kanovereniging, dan heten zij u in april weer van harte welkom.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden