Maximale winst voor Benelux Group Taverzo in deeredivisie

Yannick Vostes
Foto: Elsbeth Parmentier / BeneluxGroup Taverzo

Zondag 15 september stond de start in de eredivisie voor Benelux Group Taverzo op het programma. De samenstelling van het basisteam doet eer aan de sponsornaam en is volledig Nederlandstalig met de Belg Yannick Vostes en de 3 Nederlanders Laurens Tromer, Jochem de Hoop en Gabrielius Camara.

Yannick Vostes

De huidige coach Ruud van Graafeiland die vanaf het begin betrokken is bij het team, toont een kleine glimlach als hij zich beseft dat de voertaal in minimaal 3 andere teams in de eredivisie nu Engels zal zijn, terwijl in Zoetermeer voor het eerst sinds jaren gewoon Nederlands kan worden gesproken.

Jochem de Hoop

Tegenstander van de middag Hercules liet kopmand Trinko Keen nog thuis en de tweede debutant Jamshid Sedigh nam de rol als kopman waar. Ondanks degelijke tegenstand en verzorgd spel van Sedigh kon hij uiteindelijk geen stunt uithalen tegen Laurens Tromer en Yannick Vostes. Beide toppers in Zoetermeerse dienst verloren deze middag sowieso geen game.

Laurens Tromer

Jochem de Hoop die afgelopen seizoen het erg lastig had tegen Hercules, liet vanmiddag zien in een uitstekende vorm te verkeren. Met veel overtuiging wist hij zowel Martin Brinkhoff als Gerko Wiemer te verslaan met uitstekend en dwingend spel. Ondanks het grote verschil deze middag zorgde Hercules en Benelux Group Taverzo voor veel spektakel voor de bezoekers door met prachtige rally’s de nodige oe’s en aaaa’s te ontlokken bij het publiek.

1-0 Laurens Tromer – Martin Brinkhoff (11-4 11-3 11-3)
2-0 Yannick Vostes – Jamshid Sedigh (11-8 11-5 11-9)
3-0 Jochem de Hoop – Gerko Wiemer (10-12 11-4 11-3 11-3)
4-0 Laurens Tromer – Jamshid Sedigh (11-5 11-8 11-8)
5-0 Jochem de Hoop – Martin Brinkhoff (11-2 11-4 11-7)
6-0 Yannick Vostes – Gerko Wiemer (11-3 11-3 11-4)

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden