Rosey Metz en Tes Schouten naar WK Zwemmen

Foto: Zwemvereniging WVZ

Twee leden van WVZ komen in actie tijdens de komende WK Zwemmen IN Gwangju, Zuid-Korea. Rosey Metz en Tes Schouten bereiden zich voor op de wedstrijden die zij zullen gaan zwemmen.

Rosey Metz en Tes Schouten, WVZ-clubzwemsters en trainend bij respectievelijk OC Den Haag (Rosey)en HPC Amsterdam (Tes) komen in actie tijdens het WK Zwemmen lang bad 2019 in Gwangju, Zuid-Korea. Beide zwemsters zijn schoolslagspecialisten. Rosey neemt deel aan de 50 meter schoolslag, terwijl Tes zowel de 50 meter als de 100 meter schoolslag zwemt. Tes heeft inmiddels de 100 meter schoolslag gezwommen deze week en heeft de 17e plaats behaald. Beide dames komen zaterdag 27 juli in actie op de sprintafstand, de 50 meter schoolslag.

Rosey Metz geeft ons een inkijkje tijdens haar voorbereidingen en geeft antwoord op een aantal vragen.

Op welke afstand en op welke dag kom jij in actie?

Ik kom zaterdag de 27e juli rond 03.30 uur (Nederlandse tijd) op de 50 meter schoolslag in actie. Dit is mijn enige afstand waar ik aan mee doe.

Wat zijn je verwachtingen ten aanzien van je race?

Mijn doel is om de halve finale te zwemmen, het liefst zwem ik 30.8. Ik ben absoluut niet gespannen, omdat dit de eerste keer is dat ik me gedurende een lange periode heb gefocust op de 50 meter schoolslag. Tijdens de afgelopen SwimCup Den Haag was de inhoud belangrijker dan de explosiviteit. Dus als alles klopt, zou ik nu harder moeten zwemmen dan destijds in Den Haag, omdat ik nu dus meer explosiviteit heb.

Hoe heb je je voorbereid op dit toernooi?

Ik heb mijn voorbereidingen ‘thuis’ met mijn eigen trainer, Sven Jaeger, gedaan. Het grootste deel van het WK-team deed haar/zijn voorbereidingen in Chiba, Japan. Ik heb niet meegedaan met deze trainingsstage, omdat dit zo van tevoren is afgesproken met mij. Zoals velen weten, ben ik niet een groot fan van trainingsstages. Hier hebben de NTC-trainers (Marcel Wouda, Mark Faber & Patrick Pearson) rekening meegehouden en is het voorstel gemaakt om de voorbereidingen thuis af te maken. Andere zwemmers, zoals Arjan Knipping en Ties Elzerman, deden dit ook. Wij vlogen zondag 14 juli gezamenlijk met andere stafleden (zoals de race-analisten) naar Gwangju in Zuid-Korea. Mijn trainer tijdens het WK is Marcel Wouda.

Meer lezen over de voorbereiding van Rosey en Tess kan op de website van WVZ.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden