Goud en zilver voor Kai Sei para-karateka Michaël en Elise

Michaël en Elise
Foto: Stichting Budo Kai Sei

Twee karateka van Budoschool Kai Sei No Limits namen afgelopen zondag, 19 mei jl., deel aan de 2nd Para-Karate International Open of Wallonia te Luik-Esneux/België.

In het ochtendgedeelte stonden o.a. de categorieën van Michaël en Elise op het programma, waarin Elise voor Kai Sei het spits afbeet.

In de categorie 201 walkers (learning difficulties, 75-50 IQ) zette Elise een super prestatie neer door in twee rondes als tweede te eindigen. Elise zat in een poule van 12 deelnemers. Voor haar kata pinan shodan in de eerste ronde, kreeg ze een totaalcijfer 15.9 (7.9 en 8.0). Tot dan de hoogste score. De jongen na haar, tevens laatste deelnemer in de poule, kreeg een totaal van 16.0 (8.0 en 8.0). In de tweede ronde liep Elise een hele nette pinan sandan, welke werd beloond met een totaalcijfer 17.6 (8.8 en 8.8), wederom tot dan de hoogste score. Haar grootste concurrent, dezelfde jongen die in de eerste ronde één tiende punt hoger scoorde, kreeg een totaal van 17.9 (8.9 en 9.0). Elise veroverde zo een welverdiende tweede plek, de zilveren medaille was voor haar.

Aan het einde van het ochtend kwam Michaël in actie in de categorie 401 walkers (vision impairment). Michaël heeft twee kata laten zien. Voor zijn eerste kata, pinan nidan, kreeg hij een totaalcijfer 22.6 (7.5, 7.5 en 7.6). Met zijn tweede kata, pinan shodan, scoorde hij een totaal van 25.9 (8.6, 8.6 en 8.7). De zaal liet van zich horen met een daverend applaus. Ontzettend blij en trots, de gouden medaille was voor Michaël.

Michaël en Elise

Het toernooi kende dit jaar circa 50 deelnemers uit België, Frankrijk en Nederland. In Nederland zijn er nog geen toernooien voor karateka met een beperking en staat het para-karate in de kinderschoenen. Kai Sei zal zich met ouders, trainers/coaches en deelnemers sterk gaan maken om het para-karate in Zoetermeer, maar ook in Nederland (als commissielid para-karate bij de Karate-do Bond Nederland), op de kaart te zetten.

Het opdoen van kennis door het volgen van trainingen, het deelnemen aan para-karate toernooien in het buitenland om zo ervaring op te doen zullen enkele te volgen stappen zijn. Deelname aan dit toernooi heeft weer veel aan inzicht opgeleverd! Budoschool Kai Sei kan terugkijken op een goed verlopen toernooi, er is weer geleerd en genoten en een ervaring rijker. Ook interesse om (top) wedstrijdkarate, G-karate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0