Sarah Hagenaar met goed gevoel terug van EJK

Sarah Hagenaar
Sarah Hagenaar
Foto: Stichting Budo Kai Sei

Het EJK 2019 te Aalborg Denemarken vond afgelopen weekend plaats. Zoetermeerse Sarah Hagenaar stond namens nederland op de mat. Ze won haar eerste partij met ruime cijfers en verloor de tweede nipt, waardoor ze net naast een medaille greep.

De redactie van Zoetermeer.nieuws.nl sprak met Sarah na terugkeer van haar deelname aan het EJK.

Hoe kijk je terug op het EJK?

Ik heb een goed gevoel overgehouden aan het EJK. Wel erg jammer dat ik de tweede partij verloor, maar het gevoel is wel goed.

De eerste partij won je met flinke cijfers, hoe kijk je daar op terug?

Ik won inderdaad met 7-1 van de Spaanse Gil Alvarez, maar het was geen makkelijke partij. Ik moest continue scherp blijven en had veel aan de tips die ik van de coach kreeg. Het was de eerste keer dat deze bondscoach mij tijdens een wedstrijd coachte. Ik had hem al tijdens trainingen meegemaakt en in de wedstrijd werkte dat goed.

En de tweede partij ging maar net verloren. Hoe ging dat?

Dat was echt balen. Ik was een klein moment mijn focus verloren en kreeg gelijk een punt tegen. Extra zuur was dat ik vanuit het midden van de mat het spel bepaalde. Ik had de druk er vol op staan. Bij een gelijke stand had ik grote kans dat ik gewonnen zou hebben en nu verloor ik met 1-0.

Waarom liep je de herkansing mis?

Een herkansing had ik gekregen als mijn tegenstandster in de finale terecht was gekomen, maar zij verloor de halve finale. Als ze in de finale had gestaan had ik om de derde plaats verder kunnen gaan.

Hoe reageerden je ouders en klasgenoten?

Mijn ouders waren erbij en ze waren trots. Op school is er geen extra aandacht voor geweest, maar vond iedereen die het wel wist het wel erg jammer dat ik geen medaille had, maar vonden wel dat ik het goed had gedaan.

Wanneer is je volgende internationale toernooi?

Ein mei gaan we met de club naar Limassol (Cyprus). Van 3 tot 5 mei vinden daar wedstrijden van de Karate1 Youth League plaats. Dat is weer een meetmoment. Het WK is in oktober. Ik hoop me daarvoor te plaatsen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen