Stichting Dol-fijn als afdeling bij Zwemvereniging WVZ

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Stichting Dol-fijn, een zwemvereniging gericht op het lesgeven aan kinderen en volwassenen die het tempo van de reguliere zwemlessen niet kunnen bijbenen en/of een beperking hebben, is sinds 1 januari 2019 ondergebracht als afdeling Dol-fijn bij zwemvereniging WVZ uit Zoetermeer.

Dol-fijn

Dol-fijn is onder andere gespecialiseerd in het geven van zwemles aan kinderen (vanaf 5 jaar) met een verstandelijke beperking. Er wordt gewerkt in kleine groepen met intensieve begeleiding. Per groep zijn tenminste twee begeleiders aanwezig. Waar nodig wordt extra begeleiding ingezet, zodat de lessen voor iedereen zo normaal mogelijk verlopen. En natuurlijk zijn ook kinderen die de reguliere zwemlessen niet kunnen bijbenen van harte welkom bij Dol-fijn.

De vrijwilligers van Dol-fijn hebben eveneens ervaring met zwemmers met een fysieke beperking of een zintuiglijke beperking. Voor dove of ernstig slechthorende kinderen kunnen we samenwerken met een tolk. Ook is er ruime ervaring met kinderen met het syndroom van Down, een Autisme Spectrum Stoornis (ASS), waaronder PDD-NOS, ADD en ADHD. De lessen worden gegeven in zwembad De Driesprong.

Einde van een tijdperk

De overdracht van Stichting Dol-fijn naar WVZ betekent eveneens het afscheid van de oprichters van Dol-fijn, het echtpaar Els en Pim van der Hoek. Zij hebben zich jarenlang (46 jaar!) en belangeloze ingezet voor hun levenswerk, de Stichting Dol-fijn. In 2017 ontving Els van der Hoek hiervoor uit handen van burgemeester Aptroot een koninklijke onderscheiding.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen