Grandioos NK voor Kai Sei

Foto: Stichting Budo Kai Sei

Budoschool Kai Sei verzorgde afgelopen weekend voor het 10e jaar de officiële Nederlandse Kampioenschappen karate voor de Karate-do Bond Nederland. Op karategebied behoort Kai Sei tot de top in Nederland en de absolute top in de regio Haaglanden en het Groene Hart.

De diversiteit aan Japanse verdedigingssporten (karate, judo, jiu-jitsu, iaido, jodo en kickboksen), een grote groep breedtesporters, g-sporten (parakarate en g-judo) en, op het gebied van karate vijf nationale selectieleden kumite en 15 dangraden uit eigen opleiding, maakt Kai Sei uniek. Vanuit die kracht is Kai Sei met haar grote groep vrijwilligers weer in staat geweest een grandioos en goed verlopen evenement neer te zetten.

Dit nationale kata en kumite kampioenschap van de KBN telde dit jaar 585 deelnemers en 58 teams uit heel Nederland in diverse categorieën en is daarmee het op één na grootste kampioenschap van de KBN in Nederland. Het was wederom een zwaar en uitdagend toernooi; de NK is door de Karate-do Bond Nederland (enige NOC*NSF karatebond van Nederland) voor alle selecties aangemerkt als selectie- en meetmoment voor toetreding in de diverse nationale teams en mogelijke selectie EJK en WJK.

De klasse parakarate, op dit NK een primeur, droeg zeker bij aan het grandioze gevoel! Kai Sei’ers Michaël Moerman, Bas Reedijk, Elise Reedijk en Jesse de Ruiter behaalden allen goud, net zoals de andere vier deelnemers. Met dit demonstratiekampioenschap is een aanzet gemaakt om het parakarate/g-karate in Nederland binnen de Karate-do Bond Nederland een serieus platform te geven en waar tijdens het NK-weekend al de eerste plannen zijn besproken.

Met tweemaal goud, tweemaal zilver en viermaal brons en een 9e plek in het medaille klassement (het aantal goud telt en niet het aantal medailles, anders was er sprake van een vijfde plek), mag Kai Sei ook op basis van de resultaten spreken van een fantastisch kampioenschap.

Eervolle vermelding voor Kai Krul en Colin Vercammen, beiden uitkomend in de categorie jongens U16 -52 kg, waar zij via de herkansing een 7e plek in de ranking wisten te behalen. Eveneens een eervolle vermelding voor Marin Hagenaar met 5e plek in de heel sterk bezette categorie meisjes U16 +54 kg.

Brons was er voor Mishael Landveld jongens U10 -33 kg, Nicole Pappaioannou meisjes U12 -40 kg, Mex Onderwater meisjes U16 -54 kg en Sarah Hagenaar meisjes U18 +59 kg.

Zilver werd behaald door Blessing Landveld meisjes U10 -28 kg en Jonathan Landveld jongens U12 -43 kg. Nederlands kampioen zijn Anika Monte meisjes U14 +55 kg en Wissal El Boudakhani meisjes U16 +54 kg.

De finale van Anika was een zinderende wedstrijd onder toeziend oog van de wethouder van sport, Ingeborg ter Laak. Naast de titel en het goud was dit voor Anika en de coaches een persoonlijke overwinning. Anika zal door haar resultaat worden uitgenodigd voor proeftrainingen bij de nationale jeugdselectie van de KBN.

Ook interesse om (top) wedstrijdkarate, parakarate of andere budosporten te beoefenen, kijk op www.kaisei.nl. One Team, One Dream.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen