Genieten van tafeltennisspektakel

Foto: Enjoy & Deploy Taverzo

Zondag 17 september mochten het hagelnieuwe team van de Zoetermeerse landskampioen direct tegen de gedoodverfde concurrent voor de koppositie.

Tegenstander in de finale van afgelopen jaar wist zich namelijk op de valreep te versterken met Yannick Vostes, toen een eerdere versterking in de persoon van Segun Toriola onverwachts niet door kon gaan. Teammanager Ruud van Graafeiland: “Met Yannick Vostes is DTK’70 er volgens mij alleen maar nog sterker op geworden. Vostes laat al een aantal jaar in de Belgische superdivisie zien dat hij 1 van de beste zo niet beste speler is in de sterke Superliga. Het was dan ook genieten om tegen een speler van dat formaat te mogen spelen in de Nederlandse eredivisie.”

Batje afgekeurd

Dat het een zware middag zou gaan worden werd snel duidelijk toen voor de 2e wedstrijd de Poolse verdediger Jakub Folwarski zijn batje afgekeurd zag worden door een klein scheurtje in het rubber, veroorzaakt door een onfortuinlijke slag tegen de tafelrand tijdens de warming up. Vostes was kort daarvoor conform verwachting al een maat te groot gebleken voor Stephan Tromer. Folwarski had het strenge oordeel duidelijk niet verwacht en bleek niet te beschikken over een reservebat, waardoor uiteindelijk naarstig werd gezocht naar een vervangend bat.

Alles uit de kast

Doorgaans al vervelend voor een aanvallende speler, maar helemaal voor een verdediger. Norbert Harmanus uit team 8 van Taverzo boodt uitkomst en trok zijn bat uit de Tas, waarna de de jonge Pool alles uit de kast moest halen om Nathan van der Lee met klein verschil in 5 games te verslaan. In de slotwedstrijd liet de verdediger met zijn eigen weer herstelde bat zien niet alleen goed te kunnen verdedigen, maar ook met zowel backhand als forehand vernietigend uit te kunnen halen en zette daarmee uiteindelijk de 3-3 op het scorebord.

Gebrek aan wedstrijdritme

De tweede nieuweling bij Taverzo, de uit Frankrijk afkomstige Dorian Nicolle speelde spectaculair tegen Koen Hageraats, maar een gebrek aan wedstrijdritme brak de Fransman op tegen de gedreven Hageraats. Op 0-2 achterstand tegen een ontketende Yannick Vostes, herpakte Dorian Nicolle zich, waardoor Vostes minder aan spelen toekwam. Een knappe 3-2 zege volgde.

Spannende strijd

Sponsoren Enjoy & Deploy en De Boer keken na afloop met veel plezier terug op de spannende strijd. De selectie dit jaar is geheel samengesteld op publieke binding gebaseerd op spektakel en de enthousiaste reacties van langs de kant op de prachtige wedstrijden doen naar meer smaken. Jacob de Boer: “Ik kijk nu al uit naar de samenvatting van TT Next Level, dit is super om naar te kijken”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen