Zuid-Holland geeft anderhalve ton subsidie voor Hart van Meerzicht

Foto: Provincie Zuid-Holland

De bouw van 50 woningen in Meerzicht is een stap dichterbij gekomen. De provincie Zuid-Holland draagt bijna €150.000 bij om het project mogelijk te maken. Gedeputeerde Wonen Anne Koning kwam dinsdag speciaal langs om de cheque uit te reiken aan wethouders Weerwag en Ter Laak.

Zoetermeer krijgt de bijna €150.000 om sneller aan de slag te kunnen met de bouw. Met het geld heeft de gemeente meer mogelijkheden om het project tot een succes te maken. “Deze subsidie is goed nieuws voor woningzoekenden en voor alle bewoners van Meerzicht.” legt wethouder Wonen Ronald Weerwag uit. “Woningbouw is meer dan stenen stapelen. Het project draagt bij aan onze gezamenlijk doelstelling om sociaal-krachtige en leefbare wijken te realiseren.”

“We willen betaalbare woningen voor onze inwoners te bouwen,” legt Anne Koning uit. “Daarom ben ik heel blij dat de Provincie kan helpen om goede plannen mogelijk te maken.” De 50 woningen in Meerzicht worden naast betaalbaar ook toekomstbestendig en moeten de leefbaarheid, veiligheid en sociaal-economische omstandigheden moeten verbeteren.

Hart van Meerzicht

De wijk Meerzicht kan een kwaliteitsimpuls goed gebruiken licht wijkwethouder Meerzicht Ingeborg Ter Laak toe. “Deze subsidie zorgt ervoor dat we aan de slag kunnen met betaalbaar wonen op een prachtige plek, namelijk midden in het hart van Meerzicht.” Niet voor niets werkt de gemeente Zoetermeer hard om de wijk vooruit te helpen. Hart voor Meerzicht is een goed voorbeeld van hoe door slimme plannen niet alleen de nieuwbouw mooier wordt, maar ook de rest van de wijk beter wordt gemaakt.

Op dit moment wordt al veel gedaan in Zoetermeer. Ieder jaar worden nu al 700 nieuwe woningen gebouwd. De woningen in Meerzicht zijn daar deel van. Het maakt Zoetermeer nu al de derde stad van Zuid-Holland. Daarbij is het belangrijk dat niet alleen gebouwd wordt om te bouwen, maar ook om de omgeving en de inwoners vooruit te helpen.

Vliegende brigade

De provincie Zuid-Holland helpt gemeenten om van plannen woningen te maken. Daarom is een speciale regeling in het leven geroepen: De Vliegende Brigade. Met die subsidie is vorig jaar voor €7,5 miljoen bijgesprongen. Ook komend jaar is geld beschikbaar. Gemeenten kunnen daarmee hulp vragen om mensen in te huren. Het gaat nu om €7 miljoen.

“We moeten gewoon aan de slag,” zegt Anne Koning. “We zullen jaarlijks tienduizenden huizen bij bouwen in Zuid-Holland. Dat kan alleen als we samen aan de slag gaan.” De gemeente Zoetermeer en Provincie blijven dan ook nauw samenwerken om de woningcrisis op te lossen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen