N209 Hoogeveenseweg: Provincie vervangt slecht groeiende bomen

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

De provincie Zuid-Holland vervangt in februari en maart 2020 75 slecht groeiende bomen langs de N209 Hoogeveenseweg tussen de hogesnelheidslijn en de rotonde N209/N455 in Benthuizen. Er worden 75 nieuwe Elzen terug geplant.

De 75 bomen langs de N209 Hoogeveenseweg bij Benthuizen groeien niet goed. Het is daarom niet mogelijk om de bomen op een goede manier te snoeien. Ze redden het niet en daarom haalt de provincie de bomen in februari weg.

Nieuwe bomen

Alle bomen die de provincie weghaalt, worden in maart 2020 gecompenseerd door 75 nieuwe Elzen. Er is gekozen voor één boomsoort, om een rustig straatbeeld te creëren. Om te zorgen dat de nieuwe bomen wel goed groeien, worden maatregelen genomen voor het verbeteren van de grond. De nieuwe bomen komen zoveel mogelijk op dezelfde locatie terug.

Bomen bij rotonde N209/N455

Eerder zijn bij de rotonde 33 bomen gekapt. Deze bomen waren oud en gaven een groot veiligheidsrisico op afvallende takken. Om de biodiversiteit te vergroten plant de provincie hier 33 verschillende nieuwe bomen terug. Dit is een mix van Iepen, Wilgen, Lindes, Eiken en Populieren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden