Digitale Scheurkalender brengt kunst bij kinderen

Foto: Provincie Zuid-Holland

Leerlingen uit groep 5 tot en met 8 kunnen vanaf vandaag met de Digitale Scheurkalender kennismaken met kunst en erfgoed uit de provincie Zuid-Holland. Samen met leerlingen van basisschool Het Spectrum uit Delfgauw lanceerde commissaris van de Koning Jaap Smit de kalender.

“Kunst en cultuur helpen om je verbeeldingskracht te ontwikkelen. Het helpt ons om te dromen en de wereld op een andere manier te bekijken. Daarom is cultuuronderwijs ongelooflijk belangrijk en kan het niet genoeg gegeven worden op de basisschool”, aldus Jaap Smit.

De Digitale Scheurkalender is een cultuureducatieproject van Kunstgebouw en het Erfgoedhuis Zuid-Holland en biedt kijkopdrachten, filosofische vragen, creatieve verwerkingsopdrachten en filmpjes. De kalender is speciaal gemaakt voor het digiboard en is gratis te gebruiken. Het concept van de Digitale Scheurkalender is ontwikkeld door het Kröller-Müller Museum, dat daar in 2015 de Museumeducatieprijs mee won.

De Digitale Scheurkalender Zuid-Holland is de eerste provinciale variant en is te bezoeken via www.digitalescheurkalender.com (website is niet benaderbaar via Internet Explorer, wel via andere browsers).

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden