Denk mee over recreatieve routes in Zuid-Holland

Foto: Provincie Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland is op zoek naar goede ideeën om de routes voor wandelaars, fietsers, ruiters en vaarliefhebbers nog aantrekkelijker te maken Iedereen kan zijn of haar idee doorgeven.

Zuid-Holland is een provincie met een heel gevarieerd landschap. Het is een van de meest waterrijke provincies, er zijn fraaie polderlandschappen, een uitgestrekte kust en veel groen. De provincie vindt het belangrijk dat iedereen optimaal kan genieten van de natuur en het groen. Daarom legt de provincie routes aan voor wandelaars, ruiters, fietsers en waterrecreanten.

Onderzoek toont dat bezoekers al behoorlijk tevreden zijn:

In 2017 heeft NBTC-NIPO Research in opdracht van de provincie onderzoek gedaan naar de waardering door bezoekers van natuur- en recreatiegebieden in Zuid-Holland. In 2017 werden de 35 onderzochte gebieden in totaal 48,8 miljoen keer bezocht. Bezoekers geven de gebieden gemiddeld een rapportcijfer 7,8

Uit een inventarisatie van de provincie zelf blijkt dat 95% van alle Zuid-Hollandse natuur- en recreatiegebieden is opengesteld voor het publiek – in ieder geval voor wandelaars, maar vaak ook voor fietsers, ruiters en mountainbikers. (bron = nieuwsbericht Zuid-Hollandse natuur- en recreatiegebieden scoren cijfer 7,8).

Voor de provincie is dit rapportcijfer een stimulans om nog meer te investeren in recreatieve routes. Daarom nodigt de provincie iedereen uit om actief mee te denken over wat er verbeterd kan worden.

Kansen voor natuurbeleving

De provincie heeft het idee dat de recreatieroutes nu niet optimaal worden benut en onvoldoende zichtbaar zijn, dat het beheer nog beter georganiseerd kan worden en dat er vele mogelijkheden zijn voor doorontwikkeling. Dit biedt dus volop kansen voor verbetering en ontwikkeling van de routenetwerken en uiteindelijk voor de beleving van de Zuid-Hollandse groengebieden. Naast het onderzoek dat wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd onderzoeksbureau, wil de provincie ook via dit nieuwsbericht inwoners uitnodigen om aanbevelingen voor de recreatieroutes te doen.

Uw mening is gevraagd

Heeft u een aanbeveling voor een wandel-, paardrij-, fiets- of vaarroute? Zijn er onveilige plekken? Kan een route beter zichtbaar worden gemaakt? Worden verbonden met een andere route? Mist u routes? Waar liggen kansen?

Uw mening is van harte welkom. U kunt een bericht sturen aan [email protected] of bellen naar 0704416622. Bij voorkeur ontvangen wij uw reactie uiterlijk 30 april.

Samen met inwoners van Zuid-Holland wil de provincie op deze manier een kwaliteitssprong voor de routenetwerken en daarmee in de beleving van de diverse Zuid-Hollandse natuur realiseren. De provincie zal resultaten van het onderzoek naar verwachting in juli bekend kunnen maken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen