Politiek café: Inspraak en participatie in Zoetermeer?

Foto: Redactie Zoetermeer

Samenspraak en burgerparticipatie. Het is al jaren hét thema onder politici. Ook de gemeente Zoetermeer heeft inspraak en samenwerking hoog in het vaandel staan. Maar hoe doet de gemeente Zoetermeer het eigenlijk? Is iedereen tevreden of kan dat beter? Daarover organiseert GroenLinks Zoetermeer op 11 mei een thema-avond. Iedereen is van harte welkom, ook niet-leden.

We hebben een panel van ervaringsdeskundigen en professionals uitgenodigd om te komen vertellen over hun ervaringen met de gemeente Zoetermeer. Zo komt Margaretha Bakker (Samenspraakgroep) vertellen over dit experiment in Zoetermeer met burgers die al een aantal jaar met de gemeente mogen meepraten. Ook komt Peter Pfeijffer van de actiegroep HOM (Holland Outlet Mall, Doe niet zo mal!) praten over hoe zij de samenwerking ervaren met de gemeente Zoetermeer. Tot slot is Anton Niesse (opbouwwerker) gevraagd om te vertellen over het Buurtforum Oosterheem. Marcel van der Tol, fractievoorzitter van GroenLinks Zoetermeer, vertel daarnaast over hoe je als politieke partij invloed kunt uitoefenen op de gemeente. En hij vertelt hoe inwoners in Zoetermeer direct invloed kunnen uitoefenen op de politiek.

Discussie

Onder leiding van Jakobien Groeneveld (voorzitter GroenLinks Zoetermeer) gaat dit ervaren panel discussiëren en plannen bedenken om de inspraak in Zoetermeer nog beter te laten verlopen. Ook zijn we zeer geïnteresseerd in wat de bezoekers van onze avond zelf ervaren. Kom mee praten op donderdagavond 11 mei! De koffie en thee staan klaar.

Programma

19.30 uur inloop

19.45 uur start politiek café

21.15 uur einde politiek café

21.15 uur Pauze

21.30 uur ALV

22.00 uur Einde

Locatie: Happy Moose (restaurant), Lange Land 20, Zoetermeer (bij het Noord Aa/Zoetermeerse Plas)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen