D66 kaart parkeeroverlast aan

Foto: Redactie Zoetermeer

D66 heeft de parkeeroverlast in de wijk Buytenwegh-de Leyens in de gemeenteraad aan de orde gesteld. “De overlast komt door medewerkers van nabijgelegen kantoren die hun auto in de woonwijk parkeren en hun parkeerschijf steeds blijven doordraaien”, legt D66 raadslid Robert Schaafsma uit, “bewoners hebben daardoor te weinig parkeerplekken.”

Parkeerschijven

Eerdere vragen van de D66 fractie over het verzetten van parkeerschijven was aanleiding voor het College om vorige maand te gaan handhaven. Deze bekeuringsactie was van korte duur. Na een maand begon de parkeeroverlast opnieuw.

Handhaving

Door de raadsvragen van Robert Schaafsma heeft het College toegezegd om de komende tijd weer grootschalige handhavingsacties te houden. Ook zal wethouder Rosier het gesprek aangaan met de kantoorbedrijven. Binnenkort zijn er ook parkeerschouwen waarbij de verkeersproblematiek samen met bewoners in kaart wordt gebracht. Op basis hiervan wordt het parkeerregime opnieuw bekeken. Omwonenden kunnen deelnemen aan deze parkeerschouwen tussen 28 maart en 2 april.

Robert Schaafsma (D66)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen