CDA stelt vragen over P+R-gelegenheid bij RandstadRail-station Voorweg

Foto: PR CDA Zoetermeer

De CDA-fractie in de Zoetermeerse gemeenteraad heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders over de parkeer- en reis-gelegenheid aan de kant van de Vorstiusrode bij het RandstadRail-station Voorweg. Nu kunnen reizigers die met de auto naar het station komen en vandaar met de RandstadRail verder willen reizen soms pas 300 meter ver weg hun auto parkeren. En dat terwijl er vlak voor het station tientallen parkeerplaatsen bij gemaakt zouden kunnen worden op enkele braakliggende grasveldjes.

braakliggend-grasvelden-bij-randstadrail-station-voorweg

Een goede parkeer- en reis-gelegenheid (P+R): met de auto naar het station en vandaar verder met het openbaar vervoer, bevordert het gebruik van het openbaar vervoer en voorkomt eventuele parkeerproblemen op de plaats van bestemming. Dagelijks maken honderden Zoetermeerders met de auto en de RandstadRail gebruik van een P+R-gelegenheid. Het is dan wel belangrijk dat er een goede en dichtbij gelegen parkeergelegenheid is.

Geen goede parkeergelegenheid Voorweg

Ook via RandstadRail-station Voorweg wordt veel gebruik gemaakt van de P+R-mogelijkheid. Aan de Meerzichtse kant van het station zijn daarvoor enige tientallen parkeerplaatsen aangelegd. De Buytenweghse kant is echter veel minder goed toebedeeld. Daar zijn bij het station nog geen 30 parkeerplaatsen beschikbaar. Iedere dag staan daarom de provisorisch aangelegde parkeerstroken aan de andere kant van Cultuurpodium Boerderij vol met tientallen auto’s. Op de wekelijkse drukke dagen staan de auto’s daar tot vlakbij restaurant Eten en Zo langs de Meerzichtlaan, tot 300 meter van het RandstadRail-station.

rijen-autos-op-provisorische-parkeerplekken-300-m-vanaf-het-station

Braakliggende grasveldjes

De parkeerproblematiek bij het RandstadRail-station Voorweg is vervelend voor de P+R-reizigers. Het is echter ronduit wrang dat er vlak voor het station al jaren enkele grasveldjes braak liggen waar tientallen parkeerplaatsen zouden kunnen worden aangelegd. De CDA-fractie heeft zich het lot aangetrokken van de vele P+R-reizigers die dagelijks honderden meters moeten lopen van parkeerplaats naar station en heeft daarom hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Volgens de CDA-fractie dienen die grasveldjes, tussen de drukke Amerikaweg en de RandstadRail-spoorlijn geen enkel nut en is het een gemiste kans dat de gemeente daar niet allang extra parkeerplaatsen heeft aangelegd.

CDA

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen