Voortgang ontsluitingsroute Nutricia / Numico?

Foto: PR Zó! Zoetermeer

Onderstaande schrijft Zó! Zoetermeer in een serie schriftelijke vragen aan het college van B&W.

Op 7 maart 2016 heeft de gemeenteraad ingestemd met de voortgang van de Projecten Stedelijke Ontwikkeling. Hierin staat over ‘Nutricia/Numico Rokkeveenseweg’ onder andere het volgende:

Ontwikkeling van het gebied

Dit project richt zich op de ontwikkeling van het gebied aan de Rokkeveenseweg ter hoogte van het terrein van Nutricia/Numico; hier zijn woningen en bedrijven gepland. Dit plan wordt wel Uitbreiding Dorp genoemd. Tegelijkertijd is een nieuwe veilige ontsluitingsroute voor vrachtverkeer van Nutricia/Numico als alter-natief voor de 1e Stationsstraat onderdeel van het project. Beide ontwikkelingen zijn nauw met elkaar verweven.

Stand van zaken op 31 december 2015 De gemeenteraad heeft in februari 2014 besloten om Nutricia via een nieuw aan te leggen oostelijke route te ontsluiten. Die route loopt deels over het terrein van de projectontwikkelaar van het voormalige Numicoterrein. Met deze projectontwikkelaar zijn goede afspraken gemaakt over de route, de planning en de kostenverdeling van de ontsluitings-route. (…)”

Ontwikkelingsplan

In 2016 zal aan de raad een voorstel worden gedaan om het inhoudelijk kader van dit concept ontwikkelingsplan vast te stellen. Tevens zal een voorstel worden gedaan voor de samenspraakprocedure.

Vrachtwagens

Zoals bekend wachten de omwonenden al vele jaren op een oplossing voor de vrachtwagenproblematiek. Onze fractie krijgt regelmatig vragen over de voortgang. Intussen zijn wij ook benaderd of het niet mogelijk is om al te lange voertuigen te weren tot er een betere ontsluiting is. Zie ook de foto die ons is gestuurd en op de volgende pagina is toegevoegd.

Schriftelijke vragen

Wij hebben in de afgelopen 4 weken een paar keer geprobeerd om met ’technische’ vragen zicht te krijgen op de voortgang, maar hierop hebben wij geen enkel inhoudelijk antwoord gekregen. Derhalve doen wij hierbij een verzoek om inlichtingen (art. 155 Gemeentewet, art 37 RvO Zoetermeer) en ontvangen graag antwoord op de volgende vragen:

  1. Wat is precies de stand van zaken met betrekking tot de Ontsluitingsroute waarover al in februari 2014 de eerste besluiten zijn genomen?
  2. Krijgt de raad in 2016 een voorstel zoals bepaald in de voortgangsrapportage van 7 maart?
  3. Indien het antwoord op vraag 2 ‘nee’ is, dan willen wij a) graag weten waarom én b) wanneer de voorstellen dan wel naar de raad komen. c) Heeft het college de omwonenden geïnformeerd over de vertraging?
  4. Wanneer denkt het college dat de ontsluitingsroute gerealiseerd zal zijn?
  5. Wat zijn de wettelijke mogelijkheden om in de tussentijd extra lange voertui-gen te weren uit het gebied?
  6. Is het college bereid om te zorgen dat met een tijdelijke oplossing de ergste overlast wordt bestreden? Zo ja, wanneer kan de raad een voorstel verwach-ten? Zo nee, waarom niet?
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen