Samen eten, met een beetje meer

Juliëtte Meurs-Troch (Zoetermeer Vooruit)
Juliëtte Meurs-Troch (Zoetermeer Vooruit)
Foto: Redactie Zoetermeer

Zoetermeer Voortuit is een nieuwe partij in de Zoetermeerse gemeenteraad. Juliëtte Meurs-Troch (voormalig lid van de fractie van LHN) is fractievoorzitter. De nieuwe partij heeft zijn eerste schriftelijke vragen ingediend.

zoetermeervooruit

Iedereen een maaltijd

Onlangs werd de fractie van Zoetermeer Vooruit aangesproken door de stichting “Iedereen een Maaltijd”. Deze stichting heeft een project opgezet “samen eten, met een beetje meer”. Dit project houdt in dat vers gemaakte, gezonde maaltijden worden bereid bij mensen met een zorgindicatie. Deze maaltijden worden opgewarmd en opgediend. Indien gewenst kan de vrijwilliger samen aan tafel een praatje maken, afruimen, afwassen en eventueel een wasje ophangen of plantje water geven. Het geheel wordt gedraaid met vrijwilligers; mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of mensen die deelnemen aan een participatieproject van de gemeente en scholieren in het kader van maatschappelijke stages.

Wat zij vragen is een opstartsubsidie voor de huur en inrichting van een pand waar zij hun activiteiten verder kunnen ontplooien.

Schriftelijke vragen

Zoetermeer Vooruit heeft hierover de volgende vragen aan het college.

Is het college bekend met dit project? Zo niet, is zij bereid hier notie van te nemen?

Kan het college dit project omarmen en tot onderdeel maken van het reguliere beleid zodat subsidie of middelen beschikbaar komen voor dit initiatief?

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen