Vertrouwde gezichten CDA Zoetermeer in nieuwe posities

Veronique Frinking
Veronique Frinking
Foto: CDA Zoetermeer

Ingeborg ter Laak, een vertrouwde naam in de Zoetermeerse politiek, is gekozen als lid van het Europees Parlement voor het CDA. Haar jarenlange inzet en betrokkenheid hebben geleid tot deze prachtige nieuwe uitdaging.

Haar vertrek betekent een aantal verschuivingen binnen de partij. De fractie draagt vol trots en met veel vertrouwen en enthousiasme Véronique Frinking voor als nieuwe wethouder, David Weekenstroo wordt de nieuwe fractievoorzitter, Fred van Proosdij schuift door naar raadslid en Acelya Arslan-Karatas wordt het nieuwe commissielid namens het CDA Zoetermeer.

Sinds 2014 heeft Ingeborg ter Laak zich eerst als raadslid en sinds 2018 als wethouder van Zoetermeer sterk gemaakt voor zekerheid van zorg, gelijke kansen en een inclusieve samenleving. De fractie van het CDA Zoetermeer is haar dankbaar voor haar inzet op tal van belangrijke dossier maar in het bijzonder rond de ontwikkelingen bij het Haga Ziekenhuis Zoetermeer (voorheen het Lange Land Ziekenhuis).

Vertrouwde en nieuwe gezichten

Het vertrek van Ingeborg ter Laak naar het Europees Parlement betekent dat de fractie opzoek moest naar een nieuwe wethouder. De fractie draagt vol vertrouwen Véronique Frinking voor als nieuwe wethouder om toe te treden tot het Zoetermeerse college.

Véronique Frinking – Voorgedragen Wethouder

Véronique Frinking, een bekende kracht binnen de stad, wordt voorgesteld als nieuwe wethouder. Ze heeft als adviseur, programmamanager en leidinggevende bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport gewerkt aan projecten over de zorg en transparantie en betrouwbaarheid van de overheid. Frinking zegt: “Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring in te zetten om Zoetermeer nog beter te maken voor iedereen.”

Veronique Frinking

David Weekenstroo – Nieuwe Fractievoorzitter

David Weekenstroo wordt de nieuwe fractievoorzitter. De afgelopen jaren heeft hij zich ingezet voor onder andere de Toeslagenouders en diverse veiligheidsthema’s. Op dit moment is hij werkzaam bij Geothermie Nederland als adviseur public affairs. “Ik ben enthousiast om samen met de inwoners en de fractie te werken aan een nog bloeiender Zoetermeer,” aldus Weekenstroo.

David Weekenstroo
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen