Minister Van Gennip en EP-kandidaat Ter Laak bezoeken innovatieve bedrijven

Foto: CDA Zoetermeer

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Karien van Gennip, bracht gisteren een werkbezoek aan Zoetermeer samen met wethouder en CDA-kandidaat voor de Europese verkiezingen, Ingeborg ter Laak, en wethouder Jan Iedema. De focus van het bezoek lag op innovatie, samenwerking met het onderwijs en de rol van Europa.

Het eerste bezoek was aan Bourgonje, een bedrijf gespecialiseerd in innovatieve oplossingen voor beeld- en geluidstechnologie. Wethouder Jan Iedema benadrukte de unieke kracht van het Dutch Innovation Park: “De combinatie van ICT en onderwijs in onze stad is ongeĆ«venaard. Dit stimuleert zowel de lokale economie als de regio.”

Minister Van Gennip toonde haar waardering voor de rol van bedrijven als Bourgonje: “Deze bedrijven zijn van onmiskenbaar belang. Ze zorgen voor werkgelegenheid, inkomsten en innovatie. Op het Dutch Innovation Park in Zoetermeer heb ik gezien hoe deze ondernemers Nederland internationaal op de kaart zetten.”

Mobiele ziekenhuizen en brandveiligheid

Het tweede bezoek ging naar Lamboo Medical, een specialist in mobiele ziekenhuisunits en brandveiligheidsinstallaties. Eigenaar Lamboo Senior en Wilfred van der Klauw gaven een rondleiding door het bedrijf. Wethouder Ter Laak, die kandidaat nummer 2 is voor het CDA bij de komende Europese verkiezingen, was enthousiast: “Bedrijven zoals Lamboo Medical dragen bij aan een veilige en gezonde toekomst.”

Innovatie voor een duurzame toekomst

De laatste stop was bij Siemens Nederland. Joanne Meyboom, managing director van Siemens Smart Infrastructure, leidde de gasten rond op de nieuwe locatie, geopend in mei 2023. Siemens Smart Infrastructure richt zich op elektrificatie, datacenters en verduurzaming van gebouwen. De locatie toont innovaties zoals oplossingen voor netcongestie en een Zelf Service Fietsparkeer oplossing. Meyboom benadrukte: “De transitie naar een duurzame toekomst is onmogelijk zonder gekwalificeerde mensen. Bij Siemens stimuleren we jongeren om kennis te maken met technologie en digitalisering. Het zijn de banen van nu en de toekomst die we als maatschappij zo hard nodig hebben.”

Europa: kansen en uitdagingen

Wethouder Ter Laak: “Het is cruciaal om te weten wat er speelt in onze regio en wat deze bedrijven nodig hebben om te kunnen blijven ondernemen. Wat helpt vanuit Europa en wat hindert? Zo kan ik me in Brussel inzetten voor realistische en uitvoerbare doelen. Bedrijven willen graag verduurzamen, maar dit maakt hun producten vaak duurder. Als goedkopere, minder duurzame producten uit landen als China of de VS wel toegang hebben tot de Europese markt, komen ze in de problemen. Consumenten kiezen immers vaak voor de goedkoopste optie.”

Samenwerking voor een sterke toekomst

Het werkbezoek van Minister Van Gennip en CDA-kandidaat Ter Laak onderstreepte het belang van innovatie, samenwerking met het onderwijs en Europa voor de toekomst van de Nederlandse economie. De bedrijven op het Dutch Innovation Park spelen een cruciale rol in de digitale transformatie en verduurzaming van de samenleving. Dit bezoek benadrukte de noodzaak om deze bedrijven te ondersteunen en te waarderen. We mogen trots zijn op onze innovaties en ons ondernemerschap.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen