De nachtbus is terug

Esmaël Zamani (D66 Zoetermeer)
Esmaël Zamani (D66 Zoetermeer)
Foto: D66 Zoetermeer

D66 Zoetermeer is blij dat binnenkort het nachtvervoer tussen Zoetermeer en Leiden en tussen Zoetermeer en Den Haag weer gaat rijden.

Maandagavond maakte wethouder Ter Laak bekend dat alles geregeld was voor de start van nachtvervoer naar Leiden in februari en vandaag (dinsdag) maakte de HTM op haar website bekend dat de nachtbus naar Zoetermeer weer gaat rijden op 26 april. Dat is goed nieuws voor zowel mensen die een avondje uit willen als voor mensen die nachtdiensten draaien.

D66 -raadslid Esmaël Zamani: “Als fervent voorstander van het herstel van nachtvervoer tussen Zoetermeer, Leiden en Den Haag, ben ik blij dat onze gezamenlijke inspanningen deze essentiële diensten terugbrengen. Dit gaat niet alleen over gemak; het gaat om het vergroten van verkeersveiligheid en het verbeteren van de verbondenheid van onze stad met de regio.”

Na de coronaperiode was de het nachtvervoer nog niet weer op gang gekomen. Inspreker Niels Voogt drong er bij de Zoetermeerse raad op aan om dit weer uit te laten voeren door de streekvervoerders. D66 en de VVD maakten op basis van dit initiatief een motie die werd aangenomen bij het voorjaardebat in juni. Na aanvankelijk een wat moeizaam traject slaagde wethouder Ter Laak erin om het voor elkaar te krijgen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen